Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Tappara

2-3
LA 31.1.2009

Otteluraportti: TPS - Tappara 31.1.2009

TPS:lle kirvelevä kotitappio

TPS sortui jälleen avauserään, jossa se päästi vieraat kahden maalin johtoon. Hyvä taistelu ei tuottanut jatkossakaan pisteitä, vaan Tappara poistui kotimatkalle 3-2 voitto matkassaan. TPS:n molemmat maalit viimeisteli 500. liigaottelunsa pelannut Ville Vahalahti.

TPS ei ole tullut kuuluisaksi loistavista avauseristään. Torstaina TPS antoi kolme maalia eteen, ja lauantainakin se aloitti pelin vasta 2-0 tappioasemasta.

Turkulaislähtöinen Niclas Lucenius tykitti avausosuman ylivoimalla TPS-neliön keskeltä. Henrik Petre lisäsi siniviivalta lähteneellä matalalla vedolla lukemiksi jo 0-2.

Loppuerän tähti oli kultakypärä Ville Vahalahti kahdella osumallaan. Ensimmäisessä vahalahti sai

paikan Sami Venäläiseltä lyöden ensimmäisen kudin maalikehikkoon. Jatkosta Vahalahti ujutti kiekon sisään.

Tasoitus syntyi ylivoimalla ja jälleen tutulla kuviolla. Jamie Johnson löysi Vahalahden omalta paikaltaan, ja Vahalahti iski poikittaissyötöstä one timerilla sisään.

Toinen erä oli pelillisesti kotijoukkueen, mutta vaarallisimmat tekopaikat osuivat silti Tapparalle. Tappara veti kerran alivoimalla ylärimaan, ja ylivoimalta tuloksena olivat ylärima ja tolppa. Pieni käännekohta ottelussa oli Tuomas Suomisen saama kakkonen ja siitä purnaama kymmenminuuttinen. Tuomarikaksikko veti Suomisen kritiikistä herneet nenään, ja tämän jälkeen tuomiot olivat kovin yksipuolisia. Tuomiot tuottivat vieraille tulosta päätöserän alussa. Ylivoimalla niitin iski Jori Lehterä Sami Ryhäsen ja Timo Koskelan syötöistä.

Loppu oli Tapparan viivytystaistelua, jossa se onnistui mainiosti. TPS ei pystynyt tasoitusta iskemään, vaikka painetta aikaiseksi saikin.

Tapparan Mikko Saarinen kuvasi peliä monivivahteiseksi.

- Aloitettiin hermostuneesti, mutta päästiin sitten hieman ansaitsemattomastikin kahden maalin johtoon. Toinen erä oli hawaiji-kiekkoa, ja kolmannessa oltiin maalin verran parempia. Pelin voitto oli iso asia, eikä tässä pidä nurista huonoista asioista, Saarinen kuvasi.

Kai Suikkasen ilme ei ollut yhtä aurinkoinen. Tappio oli katkera, sillä kymmenen joukkoon pääsy tulee olemaan vaikeaa. Suikkanen näki jäähyjen sotkeneen peliä. Viidellä viittä vastaan omat hienoisesti hallitsivat peliä.

Liiga siirtyy nyt maaottelutauolle. TPS palaa kehiin tiistaina 10.2. vierasottelulla Lukkoa vastaan. Seuraava kotiottelu on 12.2., jolloin vastassa on niin ikään Lukko.

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat