Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - SaiPa

1-4
TO 20.11.2008

Otteluraportti: TPS - SaiPa 20.11.2008

 

SaiPa pudotti TPS:n takaisin jään pinnalle

SaiPa lopetti TPS:n voittoputken kolmeen otteluun hakemalla Turusta vieraspisteet maalein 4-1. SaiPa:n voiton avaimina olivat tehokas viimeistely ja onnistunut maalivahtipeli. TPS vei peliä selkeästi, mutta osittain hallinta oli näennäistä.

Nousukiidossa olleen TPS:n odotettiin ottavan neljännen peräkkäisvoiton SaiPa:n kustannuksella. TPS aloittikin väkevästi luoden monta maalipaikkaa heti alkuminuuteilla. Avausmaali syntyi lopulta hieman odottamatta alivoimatilanteessa. Max Kolu taisteli hyvin alivoimalla, ja esityön hedelmät korjasi Aki Uusikartano kauden kahdeksannella osumallaan.

Helppo alku tuuditti kotijoukkueen hyvänolontunteeseen, ja kova työnteko alkoi unohtua. Kymmenen minuutin kohdalla neljä omaa miestä oli puolustusalueella, mutta niin vain Miikka Jouhkimainen oli unohtunut yksin maalin edustalle. Jouhkimainen kiitti tilanteesta ja kuittasi pelin tasoihin.

Ottelun voittomaali syntyi ylivoimalla, jonka syitä puitiin hallin käytävillä voimakkain sanoin. Shayne Toporowski piti kiinni vuorotellen kahden TPS-pelaajan mailasta, mutta lopulta tilanteesta tuomittiin rangaistus kotijoukkueelle. Protestoinnit eivät auttaneet, ja seuranneen ylivoiman aikana Jouhkimainen iski vieraat paluukiekosta johtoon.

Toisen erän alussa TPS-puolustus lähti höntyilemään maalin taakse, jolloin Joni Yli-Torkko unohtui maalin eteen. Yli-Torkko toimitti Ville Kohon syötön oikeaoppisesti läheltä ylös ja tilanne oli jo 1-3.

Eräs ottelun käännekohta oli Ilari Filppulan läpiajo. Filppula harhautti maalivahti Iiro Tarkin, mutta Tarkki sai viime hetkellä kaadettua Filppulan. Kaatuva Filppula suti kiekon tolppaan, mutta sai vielä yrittää maalia rangaistuslaukauksesta. Rankkarikaan ei onnistunut, ja tärkeä kavennus jäi tekemättä.

Päätöserän loppuhetkillä Ville Koho viimeisteli vielä ylivoimalla loppulukemiksi 1-4.

SaiPa:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myönsi kotijoukkueen olleen hallitsevampi ja energisempi osapuoli. Maalit kuitenkin ratkaisevat, ja SaiPa onnistui ottamaan jo kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Kai Suikkanen manasi omiensa näennäistä pelinhallintaa. Energiaa ei ollut ja sydän ei ollut kokonaan mukana.

- Ei ollut hyvä peli. Ennen peliä oli fiilis, että koko ajan mennään eteenpäin. Nyt taas pudottiin takaisin, hän tiivisti.

Torstaina kiekkojumalat ja tuomarit eivät olleet kotijoukkueen puolella. Ottelun tärkein pelaaja Iiro Tarkki piti maalinsa koskemattomana alkurynnistyksen jälkeen. Välillä maali oli kuin noiduttu, ja myös tolpat pelastivat pariin otteeseen takaiskuilta. Omat tilanteensa loistavasti hyödyntänyt SaiPa ansaitsi voittonsa, eikä kolmen maalin voittomarginaali jätä sijaa selittelyille.

Lauantaina TPS kohtaa kotonaan Porin Ässät.

TPS - SaiPa 1-4 (1-2)(0-1)(0-1)

4.06 Aki Uusikartano (Max Kolu) 1-0 av

10.06 Miikka Jouhkimainen (Petri Koskinen, Tero Koskiranta) 1-1

17.33 Miikka Jouhkimainen (Petri Koskinen, Simo Mälkiä) 1-2 yv

24.55 Joni Yli-Torkko (Ville Koho, Eetu Holma) 1-3

54.53 Ville Koho (Shayne Toporowski, Dmitri Nabokov) 1-4 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 6+3+9=18

Iiro Tarkki 12+13+8=33

Rangaistukset:

TPS 7 x 2 min = 14 min

SaiPa 6 x 2 min = 12 min

Päätuomarit: Sergei Kulakov – Sami Partanen

IS Tähdet:

*** Miikka Jouhkimainen

** Iiro Tarkki

* Ville Koho

Yleisömäärä: 4024

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat