Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Pelicans

3-2
TO 16.10.2008

Otteluraportti: TPS - Pelicans 16.10.2008

TPS väänsi kotivoiton Pelicansista

TPS onnistui hyvän päätöserän ansiosta nappaamaan täydet sarjapisteet vastustaja Pelicansin kustannuksella. Kahdella päätöserän maalilla TPS vei voiton lopulta 3-2. Voitto nosti turkulaiset tasapisteisiin lahtelaisten kanssa.

Pelicans joutui lähtemään otteluun pahasti vajaamiehisenä, sillä miehistöstä puuttuivat mm. Samuli Suhonen, Kari Haakana, Marko Jantunen, Toni Koivunen ja Lasse Pirjetä. Avauserässä tämä näkyi, ja TPS pääsi aktiivisella ja vauhdikkaalla pelillä aavistuksen verran niskan päälle. Erän ainoan maalin viimeisteli Max Kolu. Kolu nappasi Aki Bergin heiton maalin takana, punnersi väkisin maalille ja ujutti kiekon Niko Hovisen suojien alta sisään.

Erässä esiin nousivat myös molemmat maalivahdit. Hovinen otti mailan varrella kiinni Antti Erkinjuntin avopaikkavedon ja Alexander Salak vesitti Pelicansin ylivoimahyökkäyksen kahdella nollaa vastaan upealla venytyksellä.

Toisessa erässä TPS:n peli takelteli. Vauhti loppui ja harhasyöttöjen määrä moninkertaistui avauserään verrattuna. Pelicans pääsi tasoihin pitkän pyöritysjakson tuloksena. Maalin edustalta pikkumustan ohjasi verkon perille Olli Julkunen.

Päätöserä eteni maalittomana yli puolenvälin. Ratkaisijan viittaa sovitti harteilleen Antti Erkinjuntti, joka sai Tuomas Suomiselta kiekon omalla siniviivalla. Erkinjuntti eteni pitkin laitaa, kiersi lahtelaisten maalin taitse, teki pienen rytminmuutoksen ja painui vastustamattomasti suoraan maalille lyöden lopulta laatan sisään. Maali oli ehdottomasti juuri sellainen, jota on kaivattu. Se kuvasti sitä vastuunottoa, taistelua ja ratkaisukykyä, mitä on peräänkuulutettu.

Hetkeä myöhemmin asialla oli kolmikko Mikko Eloranta – Aki Uusikartano – Ville Vahalahti. Eloranta taklasi ja taisteli kiekon maalin takana omalle joukkueelle. Uusikartano antoi salamannopean ja tarkan syötön takatolpalle Vahalahdelle, jolla ei ollut mahdollisuuksia erehtyä.

Pelicans pisti pelin vielä jännäksi onnistuessaan kavennuksessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. 15 sekuntia ennen päätössummeria syntyneen maalin kuudella neljää vastaan pelattaessa kauhoi sisään Jani Forsström.

Kaksi komeaa tahtomaalia

TPS otti tärkeät sarjapisteet, mutta jätti tyylipisteet sivuseikaksi. Tukalassa tilanteessa yksinkertaisuus on valttia ja kaikki maalit lasketaan. Kolun ja Erkinjuntin maalit olivat todellisia taistelun ja tahdon ilmentymiä. Ne kertovat omaa kieltään siitä, että joukkue on sitoutunut ja valmis laittamaan itsensä likoon kaikenlaisista lokakirjoituksista huolimatta.

Hannu Aravirta oli tappion jälkeen allapäin, sillä tappio oli joukkueelle jo neljäs peräkkäinen. Aravirta ei halunnut vedota loukkaantumisiin, mutta myönsi sen vaikuttaneen varsinkin ylivoimapeliin. Aravirran mukaan kaksi kohtalokasta virhettä päätöserässä käänsivät pelin Tepsille.

Hannu Virta nosti yksilöistä esille Erkinjuntin hienon soolomaalin sekä Salakin komeat torjunnat. Kahden jämäkän vieraspelin jatkoksi tullut kotivoitto lämmitti luonnollisesti päävalmentajaa, joka vielä alkuviikolla tunsi olonsa melko lailla uhatuksi. Virta kehui myös kotiyleisöä, joka eli ottelussa mukana ja antoi tärkeän tuen joukkueelle.

TPS pelaa seuraavaksi lauantaina Raumalla. Seuraava kotiottelu on ensi tiistaina Jokereita vastaan.

TPS - Pelicans 3-2 (1-0)(0-1)(2-1)

15.05  Max Kolu (Aki Berg) 1-0

27.00  Olli Julkunen (Erik Kakko, Jani Forsström) 1-1

52.49  Antti Erkinjuntti (Tuomas Suominen) 2-1

56.44  Ville Vahalahti (Aki Uusikartano, Mikko Eloranta) 3-1

59.40  Jani Forsström (Jari Kauppila, Olli Julkunen) 3-2yv im

Torjunnat:

Alexander Salak 9+13+15=37

Niko Hovinen 8+4+4=16

Rangaistukset:

TPS 8 x 2 min = 16 min

Pelicans 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Markku Kruus - Ville Vuohtoniemi

IS Tähdet:

*** Alexander Salak

** Antti Erkinjuntti

* Erik Kakko

Yleisömäärä: 4443

Tilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat