Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Pelicans

2-0
LA 10.1.2009

Otteluraportti: TPS - Pelicans 10.1.2009

TPS tyly isäntä Pelicansille

TPS otti kolme sarjapistettä tasapainoisella esityksellä lauantain sarjakierroksella. Vastustaja Pelicans taipui lopulta maalein 2-0. Isäntien maalille palannut Alexander Salak venyi kauden toiseen nollapeliinsä torjumalla 43 kertaa.

Ottelun avauserästä ei jälkipolville jää kerrottavaa. Huipputasaisen erän ainoaksi mainittavaksi tapahtumaksi jäi vierasjoukkueen maalivahdin vaihto jo reilun neljän minuutin kohdalla. Tommi Nikkilä siirtyi vatsatautisena sivuun ja tilalle luisteli Niko Hovinen.

Toisesta erästä alkaen ottelun vauhti ja tempo lisääntyivät ja yleisöä hemmoteltiin myös ottelun avausmaalilla. Ilari Filppula katkaisi vastustajan siniviivalla purkukiekon ja latasi kohti maalia. Hovinen torjui patjoillaan eteensä ja irtokiekon kauhoi sisään Antti Reivonen.

Jatkoerässä pääosaan nousi maalille pelikiellon jälkeen palannut Alexander Salak. Tsekkitaituri piti vieraiden lähentelyt kurissa ja oli elementissään varsinkin kotijoukkueen alivoimien aikana.

Ratkaisun makua oli ilmassa päätöserän neljännellä minuutilla kotijoukkueen lyötyö taululle lukemat 2-0. Upea maali oli nopean ja terävän pohjoisamerikkalaiseen tyyliin toteutetun hyökkäyksen tulos. Alueelle päästyään Kyle Klubertanz käytti kiekkoa Jamie Johnsonilla. Johnson antoi pian takaisin tekopaikkaan ehtineelle Klubertanzille, joka latasi voimalla verkon tötterölle.

Pelicans ei saanut lopussa päälle ylimääräistä kirivaihdetta, ja TPS pystyi tiukalla viisikkopelaamisella pitämään avopaikat kurissa. Lopusta huolehti illan ykköstähti Salak, joka kahdessa viimeisessä erässä torjui peräti 34 kertaa. Kaiken kaikkiaan torjuntoja kertyi 43.

TPS oli lauantaina käytännössä pakkovoiton edessä. TPS hoiti homman tyylikkäästi kotiin. Kolme sarjapistettä oli ainoa asia, mitä haettiin. Sarjapisteiden lisäksi tuloksena oli koko jengin itseluottamusta lisäävä nollapeli.

Sarjataulukossa sijoitukset eivät kuitenkaan muuttuneet, sillä myös muut häntäpään joukkueet napsivat pisteitä. Tärkeintä kuitenkin on, että pudotuspeliviiva tuli jälleen muutaman pisteen lähemmäksi. Kymmenentenä oleva Pelicans on nyt kahden pisteen päässä.

Pelicansin Hannu Aravirta ei tappiosta huolimatta moittinut omiaan.

- Enempään ei tänään pystytty. Maalipaikkoja luotoiin vieraspeliksi riittävästi. Moraalista kertoo jotain se, ettei omiin ole kahta maalia enempää aikoihin laskettu, Aravirta sanaili.

TPS:n Kai Suikkanen oli tyytyväinen jämäkkään kuusikymmenminuuttiseen.

- Saatiin joukkuepelaaminen sille tasolle mitä haettu. Joulun jälkeen se on ollut hieman hukassa, Suikkanen kiitteli.

- Alexander Salakin paluu rauhoitti alakerran tekemistä. Vähällä peliajalla viime aikoina olleet Antti Reivonen ja Tommi Laine tulivat hyvällä energialla peliin, Suikkanen jatkoi kiitosten jakamista.

Tiistaina TPS kohtaa Espoossa Bluesin. Torstaina Turussa vastassa on Porin Ässät.

TPS - Pelicans 2-0 (0-0)(1-0)(1-0)

21.50 Antti Reivonen (Ilari Filppula) 1-0

43.37 Kyle Klubertanz (Jamie Johnson, Tuomas Suominen) 2-0

Torjunnat:

Alexander Salak 9+18+16=43

Tommi Nikkilä 0 (vaihto 4.09)

Niko Hovinen 8+9+4=21

Rangaistukset:

TPS 5 x 2 min = 10 min

Pelicans 4 x 2 min + 10 min = 18 min

Päätuomarit: Jukka Hakkarainen – Markku Kruus

IS Tähdet:

*** Alexander Salak

** Jamie Johnson

* Antti Reivonen

Yleisömäärä: 4492

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat