Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Lukko

2-3
LA 6.12.2008

Otteluraportti: TPS - Lukko 6.12.2008

Lukko parempi rankkareilla

Rauman Lukko aiheutti TPS:lle katkeran tappion rangaistuslaukauskisassa. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 tasalukemiin, mutta Lukon onnistuneiden rankkareiden myötä lisäpiste matkasi Raumalle.

TPS oli pelannut edellisen ottelunsa tiistaina, ja valmentaja Kai Suikkanen odotti joukkueeltaan lentokeliä. Suikkasen mukaan kaikki ennusmerkit lepopäivineen ja valmistautumisineen viittasivat parempaan. TPS ei kuitenkaan päässyt liikkeelle aivan odotetulla tavalla, ja varsinkin avauserä oli paikoin nihkeä.

Ottelun maalinteon aloitti Lukko hieman ennen erän puoltaväliä. TPS-joukkue pelasi vaarattoman näköisessä tilanteessa hieman puolivaloilla. Maalin edestä luistelleen Tomi Mustosen maila oli oikeassa asennossa, ja kiekko kimmahti mailan kautta sisään. Loppuerässä Lukko hukkasi ylivoimia ja 5-3 tilanteen, ja TPS pysyi maalin päässä.

Tasoitus syntyi ylivoimalla toisen erän alussa. Kiekko pomppi Jarkko Hattuselle, joka pääsi sutimaan kiekon sisään maalivahti Petri Vehasen ohi. TPS pääsi koko ajan paremmin peliin sisään, mutta myös Lukko piti pintansa. Molemmilla oli omat paikkansa lisätä maalitiliä, ja molemmat siinä myös lopulta onnistuivat.

Lukon toinen maali syntyi kotijoukkueen karmaisevan asennevamman jälkiseurauksena. Ylivoimalla pelannut TPS ei ottanut puolustusta vakavasti, ja lopulta kiekko oli maalissa hieman epäonnistuneesta syötöstä ja laukauksesta huolimatta. Maalintekijänä oli kultakypärä Juha-Pekka Haataja.

TPS tuli jälleen väkisin tasoihin erän loppuminuuteilla. Hyvän taistelun seurauksena kiekko ajautui Joni Töykkälälle, joka malttoi odottaa ja ladata lopulta kiekon Vehasen yli verkkoon.

Päätöserässä TPS jaksoi luistella hyvin, mutta Lukko ei antautunut. Yksi pomppu olisi saattanut kääntää pelin kumpaan suuntaan tahansa, mutta maalivahdit pitivät pintansa. Tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen oli lopulta pelitilanteisiin nähden melko oikeutettu tulos.

Jatkoajan lopussa TPS sai puolen minuutin ajaksi ylivoiman. TPS laukoi sen aikana hanakasti, mutta maalia ei syntynyt.

Voittomaalikisassa Vehanen otti isoimman roolin torjumalla Ville Vahalahden ja Ilari Filppulan yritykset. Sen sijaan molempien Lukon laukojien Pasi Saarelan ja Marko Virtalan vedot upposivat sisään, joten kolmansia laukojia ei tarvittu.

Kai Suikkasta tappio harmitti. Hän kuitenkin myönsi Lukon hienoisesti hallinneen peliä, joten voitto oli ansaittu.

Lukon Rauli Urama kertoi teemana olleen pienien asioiden korostaminen. Joukkue ei tavoitellut mitään suurta, vaan voitto koottiin pienistä palasista.

Lukon voitto teki peräpään taisosta entistäkin tasaisempaa. Tällä hetkellä kuusi viimeistä joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä.

TPS pelaa ennen joulutaukoa vielä kaksi ottelua. Tiistaina Kuopiossa vastassa on KalPa ja lauantaina Turussa Jokerit.

TPS - Lukko rl. 2-3 (0-1)( 2-1)(0-0)(0-0)

09.34 Tomi Mustonen (Pekka Saarenheimo, Juha-Pekka Haataja) 0-1

22.25 Jarkko Hattunen (Ilari Filppula, Aki-Petteri Berg) 1-1

33.47 Juha-Pekka Haataja (Otto Honkaheimo, Pekka Saarenheimo) 1-2 av

37.02 Joni Töykkälä (Kyle Klubertanz, Tuomas Suominen) 2-2

65.00 Marko Virtala 2-3 rl

Torjunnat:

Alexander Salak 15+11+10+3=39

Petri Vehanen 8+11+7+2=28

Rangaistukset:

TPS 6 x 2 min = 12 min

Lukko 7 x 2min = 14 min

Päätuomarit: Markku Kruus – Tuomas Pöyhönen

Yleisömäärä: 6303

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat