Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Lukko

2-1
TO 12.2.2009

Otteluraportti: TPS - Lukko 12.2.2009

 

TPS taisteli jatkoaikavoiton Lukosta

TPS ja Lukko väänsivät jälleen tasaisen kamppailun. Kolmatta kertaa tällä kaudella joukkueet päätyivät 60 minuutin jälkeen tasatulokseen. Voittomaalin jatkoajalla survoi maalin edustalta Tuomas Suominen. TPS nousi voiton ansiosta kymmenennelle sijalle.

Avauserä oli ottelun viihdyttävintä antia, ja myös molemmat varsinaisen peliajan maalit nähtiin jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

Vierailija Lukko siirtyi johtoon Patrik Nevalaisen toimesta. Nevalainen nousi ennakkoluulottomasti maalille ja sai terävällä ja tarkalla vedolla yllätettyä Alexander Salakin. TPS kuittasi johdon ylivoimalla. Marko Kiprusoff heitti ranteella siniseltä ja Markus Nordlund ohjasi vedon maalivahdin edestä sisään.

Ottelun tärkeys näkyi pelissä ja Lukolla kova lataus meni hieman yli. Lukko sortui jäähyilyyn ja TPS pääsi yrittämään lisää ylivoimaosumia. Erän loppuhetkillä Tomi Mustonen otti turhan rangaistuksen keihästämisestä aloitustilanteen jälkeen. Tuomiona oli suora suihkukomennus. TPS ei kuitenkaan viiden minuutin miesylivoiman aikana saanut mitään mainittavaa aikaiseksi.

Toisessa ja kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Molemmilla oli hetkensä ja paikkansa, mutta maalivahdit olivat oivassa vireessä. Molemmat joukkueet pelasivat myös erinomaista alivoimaa.

TPS pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla. TPS pyöritti neljällä kolmea vastaan, mutta laukaukset eivät tuottaneet kaivattua tulosta. Sen sijaan ylivoiman jälkeen kiekko saatiin kuin saatiinkin raumalaisten maaliin. Kiprusoff jätti pikkunätisti Tuomas Suomiselle, jonka sohaisun Petri Vehanen torjui. Kiekko jäi kuitenkin pelattavaksi, ja Suominen sai survottua laatan maaliviivan yli. Tilanteen syntyessä maalilla oli ruuhkaa, sillä Suomisen ja Vehasen lisäksi maalivahdin aluetta kansoitti kaksi Lukko-pelaajaa. Tuomarit olivat kuitenkin hyvin sijoittuneita eivätkä epäröineet maalia näyttäessään.

Pelin jälkeen raumalaisten tunteet olivat pinnassa. Voittomaalin lisäksi närää aiheuttivat muutamat jäähytuomiot. Tappio oli Lukolle hermoja rassaavasti neljäs peräkkäinen, ja joukkue on vaarassa luisua ulos kymmenen sakista.

Lukon valmentaja Rauli Urama oli tappiosta huolimatta tyytyväinen näkemäänsä ja varsinkin omiensa alivoimapeliin

- Tultiin hakemaan ilmeikästä peliä ja se saatiin. TPS pelasi hyvin ja niin myös me. Lukko on hengissä, matka jatkuu, Urama sanaili.

Vatsavaivaista Kai Suikkasta lehdistön edessä tuurannut Riku-Petteri Lehtonen kehui niin ikään alivoimapeliä. Ennen kaikkea iloa aiheuttivat kuitenkin sarjapisteet.

- Tiedettiin että Lukko tulee nälkäisesti. Alussa oltiin hieman uneliaita, mutta sitten päästiin mukaan. Tosi tyytyväinen olen joukkueen puolesta. Hyvin taisteltiin ja saatiin elintärkeät kaksi pistettä.

Avauserässä taklauksesta päin laitaa lennähtäneen Jamie Johnsonin peli päättyi ennen aikojaan. Johnsonin solisluu pomppasi pois paikoiltaan, ja tutkimukset jatkuvat kuvauksilla perjantaina. Pahimmassa tapauksessa edessä on pitkä lepo.

Lauantaina TPS kohtaa lappeenrannassa SaiPan ja tiistaina Turussa Ässät. Molemmat joukkueet ovat sarjataulukossa turkulaisten takana, joten kuuden pisteen tavoitteleminen on ainoa realistinen vaihtoehto. Se vaatii kuitenkin onnistumista jokaisella sektorilla.


 TPS - Lukko 2-1 ja (1-1)(0-0)(0-0)(1-0)

5.47 Patrik Nevalainen (Tero Koponen, Miikka Tuomainen) 0-1

9.07 Markus Nordlund (Marko Kiprusoff, Jamie Johnson) 1-1 yv

62.56 Tuomas Suominen 2-1 ja

Torjunnat:

Alexander Salak 5+7+9+0=21

Petri Vehanen 8+8+14+3=33

Rangaistukset:

TPS 5 x 2min = 10 min

Lukko 7 x 2 min + 25 min = 39 min

Päätuomarit: Timo Favorin – Tom Laaksonen

Yleisömäärä: 6003

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat