Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Kärpät

3-4
LA 21.2.2009

Otteluraportti: TPS - Kärpät 21.2.2009

TPS taipui Kärpille

TPS ja Kärpät mittelivät lauantaina Turkuhallissa tasokkaan ja tasaisen taiston. Hyvästä taistelusta huolimatta kotijoukkueelle ei jäänyt mitään käteen, sillä Kärpät vei voiton maalein 4-3.

Jo avauserä osoitti, mitä tuleman pitää. Vauhtia ja taitoa riitti enemmän kuin useimmissa otteluissa. Joukkueet olivat liikkeellä tosimielellä, eikä mitään saanut ilmaiseksi. Ja kaiekn muun hyvän lisäksi nähtiin myös maaleja.

Maalinteon aloitti Kärpät jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Daniel Corso tuli vauhdilla laidalta ja ajoi maalille. Puolihuolimattoman taidokkaasti Corso ujutti kiekon sisään Alexander Salakin alta.

TPS:n tasoitus syntyi nopean poikittaissyötön ansiosta. Markus Nordlund löysi pitkällä avauksella Tuomas Suomisen, joka eteni maalille ja laukoi terävästi lukemiksi 1-1.

Kärpät siirtyi uudelleen johtoon vielä avauserässä. Tommi Paakkolanvaaran poikittaissyöttöä yritti estää niin heittäytyvä puolustaja kuin maalivahti Salak. Peliväline löysi kuitenkin tiensä Juhamatti Aaltoselle, joka täräytti läheltä vieraat uudelleen johtoon.

Toisessa erässä runsaslukuinen kotiyleisö sai jälleen riemunaihetta. Antti Erkinjuntti taisteli kiekosta maalin takana eikä suostunut antamaan periksi kärppäpuolustuksen kovassa käsittelyssä. Erkinjuntti nousi maalin takaa ja yritti lyödä kiekon sisään vanhanaikaisella. Laatta jäi pyörimään Petri Koiviston suojiin, josta sen löi sisään Tommi Hannus.

Päätöserässä taistelu jatkui, ja Kärpät pääsi kahden maalin johtoon. Ensin Kristian Kuusela sai läheltä sutaistua joukkueensa johtoon. Corso siirsi illan toisella osumallaan vieraat kahden maalin johtoon Jonas Anderssonin oivasta tarjoilusta.

TPS pääsi vielä maalin päähän Max Kolun lauottua Tommi Hannuksen reboundin sisään. Tasoitukseen asti kotijoukkueen eväät eivät riittäneet.

Ottelu oli kokonaisuutena parasta mitä Turussa on tällä kaudella nähty. Ottelu tarjosi yleisölle kotivoittoa lukuun ottamatta kaikkia hienoja kiekkopelin elementtejä. Mikäli TPS pystyy jatkossa pelaamaan samalla tasolla, on joukkue pudotuspeleissä. Voittoja se kyllä vaatii, sillä tappio suisti TPS:n jälleen yhdennelletoista sijalle.

Kärppien Matti Alatalo oli iloinen saatuaan joukkueensa kelkan käännettyä.

- Kiihkeä kiekkoilta kaikin puolin. Meiltä loistava korjaus kahteen edelliseen peliin verrattuna. Kroppaa laitettiin likoon ja se näkyi tuloksessa, Alatalo kiitteli.

Kai Suikkanen manaili menetettyjä mahdollisuuksia.

- Pelillisesti hyvä ottelu, mutta ei lohduta jos mitään ei jää käteen. Etenkin toisessa erässä meillä oli jumalaton määrä paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä, Suikkanen harmitteli.

TPS:n taistelu jatkuu tiistaina kotiottelulla Bluesia vastaan.

TPS - Kärpät 3-4 (1-2)(1-0)(1-2)

0.38 Daniel Corso (Martti Järventie, Josef Boumedienne) 0-1 sr

6.32 Tuomas Suominen (Antti Erkinjuntti, Markus Nordlund) 1-1

15.19 Juhamatti Aaltonen (Tommi Paakkolanvaara, Vesa Viitakoski) 1-2

26.22 Tommi Hannus (Antti Erkinjuntti) 2-2

43.04 Kristian Kuusela (Jari Viuhkola, Martti Järventie) 2-3

55.45 Daniel Corso (Jonas Andersson, Toni Dahlman) 2-4

56.00 Max Kolu (Ilari Filppula, Tommi Hannus) 3-4

Torjunnat:

Alexander Salak 4+6+7=17

Petri Koivisto 4+13+8=25

Rangaistukset:

TPS 4 x 2 min = 8 min

Kärpät 6 x 2 min = 12 min

Päätuomarit: Jukka Hakkarainen – Markku Kruus

Yleisömäärä: 6680

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat