Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - KalPa

0-1
TI 23.9.2008

Otteluraportti: TPS - KalPa 23.9.2008

TPS:n maalijyvä kateissa

TPS:n kadoksissa ollut maalisihti ei löytynyt kotiottelussa KalPaa vastaan. KalPa vei pisteet mukanaan maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin laukoi ylivoimalla toisessa erässä Jyri Junnila.

TPS-valmennus kuulutti ennakkoon pelaajiltaan asennetta ja taistelua. Teemana oli mennä maalille vauhdilla ja voimalla. Lopullinen totuus oli ennakoitua karumpi, sillä TPS pyöri jälleen liikaa kulmissa ja osin myös maalin takana. Energiaa käytettiin aivan vääriin asioihin.

Ottelun ainoa maali syntyi toisen erän alussa kuopiolaisten ylivoiman aikana. Alexander Salakista kimmonneen kiekon lapioi itselleen Sami Kapanen, joka siirsi lätyn sivummalle. Jyri Junnilalla oli lopulta helppo työ niitata peliväline pömpeliin.

Kahden erän harjoittelun jälkeen TPS lämpeni ja pisti päätöserässä täyden höyryn päälle. Taistelua alkoi löytyä ja KalPa joutui täysin puolustuskannalle. Melkoisesta myllytyksestä huolimatta kiekkoa ei aivan maaliin asti saatu. Läheltä piti-tilanteet eivät lohduta, kun oma maalisarake näyttää tunnin pelin jälkeen nollaa.

Hyökkääjillä peiliin katsomisen paikka

KalPa:n Pekka Virta antoi tunnustusta omiensa alkupelille. Hän kuvaili matkaa Turkuun onnistuneeksi ryöstöretkeksi.

- Tarkoitus oli pelata kärsivällisesti, joten alun hallinta oli jopa pieni yllätys. Alussa paloi energiaa, mikä näkyi lopussa. Viimeisessä erässä lopetimme pelaamisen, vaikka tarkoitus oli kolmea pistettä puolustaakin, Virta kertoi.

Tunnustusta sai myös maalivahti Mika Oksan erinomainen peli. Virran mukaan voitosta pelaaminen vieraissa vaatii aina onnistunutta maalivahtipeliä.

Hannu Virta ihmetteli omiensa asennetta ottelun alussa.

- Huonosti tultiin peliin, eka 20 minuuttia oli kuin alkulämpöä. Toinen pelattiin vahvasti ja kolmas vyöryttiin, hän kuvaili.

Hannu Virran mukaan maalivahtipeli oli jälleen hyvää, mutta hyökkääjien on syytä katsoa peiliin. Virran termein sota-alueelle ei ole kiva mennä, koska siellä tulee iskuja ja mustelmia. Jatkossa sinne on kuitenkin entistä aktiivisemmin päästävä, koska sieltä tehdään valtaosa maaleista.

TPS menetti Aki Bergin jo avauserässä. Berg loukkasi olkapäätään, mutta mahdollisen vamman vakavuudesta ei ole mitään tietoa. Torstain Lukko-peliin TPS odottaa mukaan jalkavammasta toipuvaa Mikko Elorantaa.

TPS - KalPa 0-1 (0-0)(0-0)(0-1)

21.08 Jyri Junnila (Sami Kapanen, Kalle Sahlstedt) 0-1 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 11+4+9=24

Mika Oksa 3+11+6=20

Rangaistukset:

TPS 4 x 2 min = 8 min

KalPa 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Sami Partanen – Tuomas Pöyhönen

IS-tähdet

*** Mika Oksa

** Jyri Junnila

* Antti Erkinjuntti

Yleisömäärä: 4802

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat