Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - KalPa

3-1
TI 2.12.2008

Otteluraportti: TPS - KalPa 2.12.2008

TPS taisteli voiton KalPa:sta

TPS piti kovalla taistelulla KalPa:n pyristelyt aisoissa vieden sarjapisteet maalein 3-1. TPS johti kahden erän jälkeen 2-0, mutta vastustaja hiipi maalin päähän. Lopullisesti kotijoukkueen voiton sinetöi Tuomas Suomisen ohjaus ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Vaikka kotijoukkueella oli alla peli edelliseltä illalta, oli se paremmin liikkeellä ottelun avauserässä. Kotijoukkueen alkua helpotti myös ylivoima, joka aiheutui Timo Salon mailan osuttua Markus Nordlundia kasvoihin. TPS hyödynsi 2+2 minuutin jäähystä heti avauskakkosen. Antti Erkinjuntti vääntäytyi maalille, ja veto kimmahti pakin jalasta keskemmälle. Paikalla oli Ville Vahalahti, joka nosti kiekon yläputken alle.

Melko pian maalin jälkeen TPS koki takaiskun, kun Mikko Eloranta törmäsi kovalla vauhdilla vastustajaan. Eloranta luisteli tuskaisena vaihtoon kättään roikottaen. Vamma syntyi kyynärpäähän, mutta vamman todellisesta laadusta ei ole tietoa ennen tarkempia kuvauksia. Alustavien arvioiden mukaan mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kyse.

TPS hölmöili jäähyjä

Toisessa erässä TPS sekoili ja tarjosi vastustajalle paljon ylivoimaa. Jäähyistä neljä tuli pelin viivyttämisestä eli kiekon lyömisestä katsomoon. Neljäkin olisi jo varmaan ollut ennätys, mutta varmuuden vuoksi vielä päätöserässä kotijoukkue otti yhden vastaavan kakkosen.

Mikä tärkeintä, erän ainoan maalin teki TPS. Aki Uusikartano tarjoili ylivoimalla herkkupaikan Kyle Klubertanzille maalin eteen. Klubertanzilla oli aikaa katsoa ja tällätä kiekko ohi Mika Oksan.

Päätöserässä KalPa painoi kovaa, ja TPS joutui puolustuskannalle. Kuopiolaiset kavensivat erän alussa ylivoimalla. Toni Mäkiaho teki pienen harhautuksen ja laukoi kiekon tolpan juuresta sisään.

Loppupelissä jokaisesta irtokiekosta käytiin kovaa taistelua. Varsinkin TPS pelasi uhrautuvasti kiekon eteen heittäytyen. TPS ei hakenut tyylipisteitä vaan sarjapisteitä, ja oli valmis tarvittaessa heittämään kiekkoa keskialueelle tai päätyyn.

Taistelu palkittiin ajassa 58.19. Max Kolu polki laitaa pitkin karkuun. Oikea-aikainen ja tarkka syöttö tavoitti maalin edestä Tuomas Suomisen, joka ohjasi kiekon yläriman kautta sisään.

TPS nousi kahdeksanneksi

Kai Suikkanen oli pelin jälkeen iloisella päällä. Kolme pistettä tyydytti, kuten kaksi ylivoimamaalia ja erinomaisesti toiminut alivoima. Kolmas peli neljässä päivässä ja viides peli viikon sisään on kova tahti, mutta Suikkanen ei sitä ruikuttanut muutamien muiden valmentajien tapaan.

KalPan Pekka Virta ei ollut lainkaan tyytyväinen omiensa peliin. Vähäsanainen Virta onnitteli vastustajaa voitosta surkutellen omiensa ylivoimaa. Edellisissä otteluissa KalPa on kääntänyt pelit itselleen ylivoimalla, mutta nyt se ei toiminut. Mahdollisuuksia joukkueelle kyllä tarjottiin.

TPS pelasi todella uhrautuvasti, yritteliäästi ja taistelevasti. Kolme sarjapistettä nosti joukkueen jo kahdeksanneksi. TPS pääsee vetämään henkeä muutamaksi päiväksi, sillä pelit jatkuvat vasta lauantaina. Itsenäisyyspäivän ainoassa ottelussa vastassa on Rauman Lukko.
                   


TPS - KalPa 3-1 (1-0)(1-0)(1-1)

5.39 Ville Vahalahti (Antti Erkinjuntti, Jamie Johnson) 1-0 yv

27.15 Kyle Klubertanz (Aki Uusikartano, Sami Venäläinen) 2-0 yv

44.13 Toni Mäkiaho (Kalle Sahlstedt, Mika Strömberg) 2-1 yv

58.19 Tuomas Suominen (Max Kolu) 3-1

Torjunnat:

Alexander Salak 9+14+9=32

Mika Oksa 6+4+6=16

Rangaistukset:

TPS 8 x 2min = 16 min

KalPa 5 x 2 min = 10 min

Päätuomarit: Antti Hämäläinen – Tero Toivola

IS Tähdet:

*** Max Kolu

** Alexander Salak

* Aki Uusikartano

Yleisömäärä: 3841

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat