Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - JYP

4-2
TI 20.1.2009

Otteluraportti: TPS - JYP 20.1.2009

TPS luisteli JYP:in kumoon

TPS jatkoi kärkijoukkueiden kiusaamista voittamalla kotonaan JYP:in maalein 4-2. Nihkeän avauserän jälkeen TPS piti yllä kovaa tempoa vieden lopulta ansaitusti sarjapisteet. Kovimmin vieraita kurittivat kolmen maalin ja yhden syötön Ville Vahalahti ja toinen neljän pisteen tehomies Jamie Johnson.

Avauserä ei kotijoukkueelle ihmeitä luvannut. Ensimmäiset minuutit TPS oli puolustuskannalla JYP:in vyöryessä vaarallisesti kohti maalivahti Alexander Salakia. Kun JYP vielä siirtyi Jani Tuppuraisen toimesta ylivoimalla johtoon, eivät TPS:n osakkeet näyttäneet kovinkaan korkeata kurssia.

JYP sortui erän loppupuolella kolmeen jäähyyn, ja TPS sai ylivoimien myötä otteen pelistä. Avauserässä tasoitusta ei vielä nähty, mutta heti toisen erän alussa ylivoima tuotti tulosta. Sinuhe Wallinheimo torjui upeasti Sami Venäläisen noston, mutta hetkeä myöhemmin kiekko pelattiin Jamie Johnsonin toimesta Ville Vahalahdelle. Vahalahti nosti tarkasti kiekon maalin kattoon jäässä maanneen Wallinheimon yli.

Maalin jälkeen TPS lisäsi höyryä ja pisti luistelullaan jyväskyläläiset ahtaalle. Kotijoukkueen vahva ja voimakas esitys oli myrkkyä vastustajalle, mutta johtomaalia turkulaiset eivät saaneet tehtyä.

TPS jatkoi vahvasti päätöserässä, mutta taivas tuntui putoavan kannattajien niskaan pelikellon pysähtyessä aikaan 49.09. TPS hukkasi vaarattoman oloisessa tilanteessa kiekon omassa puolustuspäässä. Antti Virtanen kiitti ja pujotti vieraat uudelleen johtoon.

TPS:n riemuksi tasoitus syntyi seuraavasta hyökkäyksestä ainoastaan kymmenen sekuntia myöhemmin. Venäläinen laukoi siniviivan ylitettyään ja Johnson jatkoi kiekon ilmasta ohi Wallinheimon.

Turkulaisten voittomaali näki päivänvalon ylivoimalla illan tehokaksikon Vahalahti-Johnson toimesta. Johnson jätti laatan Vahalahdelle, joka tempaisi upealla vedolla verkot rullalle.

Vahalahti täydensi kypärätemppunsa lyömällä kiekon viimeisellä minuutilla tyhjään JYP-maaliin. Tähänkin osumaan esityön teki sentteri Johnson.

Ottelu oli vauhdikasta ja tasokasta viihdettä. TPS:n voittoja Pelicansista ja Ässistä on vähätelty, mutta nyt vähättelyyn ei ole mitään aihetta. TPS voitti pelin omilla vahvuuksilla komealla tavalla. Kaiken loanheiton ja panettelukirjoitusten keskellä joukkue on onnistunut kahdessa peräkkäisessä pelissä kaatamaan kaksi sarjan kärkijoukkuetta.

JYP-käskyttäjä Risto Dufva antoi kotijoukkueelle rehdit onnittelut ansaitusta voitosta. Dufvan mukaan oma joukkue kaatui jäähyihin.

- Eka erä oli meiltä parasta tänään, mutta sen jälkeen jäähyt sotkivat totaalisesti. Ei päästy viidellä viittä vastaan pelaamisen rytmiin. Roikuttiin mukana ja päästiin johtoonkin, mutta sitten tuli lapsus maalin jälkeisessä vaihdossa, Dufva tiivisti.

Kai Suikkanen myönsi omiensa olleen avauserässä metrin vastustajaa jäljessä. Jatkossa peli aukesi ja toinen ja kolmas erä olivat hyviä. Suikkanen ei lähtenyt röyhistelemään ylivoimaosumilla, vaikka erikoistilannepelaaminen onkin viime peleissä ollut hyvällä tasolla.

TPS:n hikinen urakka jatkuu torstaina Oulussa. Lauantaina Turussa vastassa on HPK.

TPS - JYP 4-2 (0-1)(1-0)(3-1)

9.33 Jani Tuppurainen (Juha-Pekka Hytönen, Antti Virtanen) 0-1 yv

21.19 Ville Vahalahti (Jamie Johnson, Sami Venäläinen) 1-1 yv

49.09 Antti Virtanen 1-2

49.19 Jamie Johnson (Sami Venäläinen, Ville Vahalahti) 2-2

52.33 Ville Vahalahti (Jamie Johnson, Marko Kiprusoff) 3-2 yv

59.33 Ville Vahalahti (Jamie Johnson, Markus Nordlund) 4-2 tm

Torjunnat:

Alexander Salak 11+10+4=25

Sinuhe Wallinheimo 11+10+6=27

Rangaistukset:

TPS 4 x 2 min = 8 min

JYP 8 x 2min = 16 min

Päätuomarit: Reijo Ringbom – Seppo Lindroos

Yleisömäärä: 3895

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat