Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Jokerit

1-2
TI 21.10.2008

Otteluraportti: TPS - Jokerit 21.10.2008

TPS kärsi niukan tappion Jokereille

TPS ja Jokerit pelasivat tiistaina viihdyttävän ja tasaisen kamppailun, josta jäi turkulaisille vain luu käteen. Vierailija Jokerit poistui kotimatkalle 2-1 voitto taskussaan. Vähämaalisen ottelun ykköstähtiin lukeutuivat molempien joukkueiden maalivahdit. Jokereille voitto oli viides peräkkäinen.

Ottelun avauserä tarjosi melko mukavaa kiekkoa, vaikka maaleja ei nähtykään. Molemmat maalivahdit hoitivat vähät tilanteet tyylikkäästi. Alexander Salakille kirjattiin kuusi ja Juuso Riksmanille neljä torjuntaa.

Toisessa erässä Jokerit käytti terävästi kaksi maalipaikkaa hyödyksi karaten tavoittamattomaan johtoon. TPS sai kiekon erässä tolppaan ja maaliviivalle asti, mutta vain maalit lasketaan.

Avausmaalin viimeisteli Kimmo Pikkarainen, joka ylivoimalla laukoi kiekon tarkasti avoimeen takakulmaan. Tilanteessa jokeripelaaja rakensi erinomaista maskia pakittamalla Salakin syliin.

Toista maalia edelsi TPS-hyökkäys, joka päättyi kiekon menetykseen omalla hyökkäysalueella. Nopealla ylöspäin lähdöllä Jokerit karkasi ylivoimahyökkäykseen. Mike Bishai siirsi poikittain kultakuuppa Joey Tenutelle, joka laukoi tarkasti maalin kattoon.

Päätöserä esitteli parasta turkulaisosaamista. TPS painoi hyökkäyksen toisensa perään väkipakolla Jokereiden päätyyn. Salak selvisi turkulaisten maalilla koko erän kahdella torjunnalla. Aivan huikeista paikoista huolimatta kiekko ei pomppinut tällä kertaa kotijoukkueelle. Ainoastaan Mikko Eloranta onnistui yllättämään illan ykköstähden Riksmanin. Ville Vahalahti ja Markus Nordlund alustivat Elorannalle vetopaikan ylivoimalla parhaalle maalintekosektorille. Eloranta kiitti ja latasi kauden avausmaalinsa.

TPS ei päässyt sota-alueelle

Molempien valmennus oli melko tyytyväinen pelin tarjoamaan antiin ja viihteeseen. Jokereiden kakkosluotsi Ismo Lehkonen piti omiensa kahdesta ensimmäisestä erästä.

- Hyvä jääkiekkotapahtuma. Kaksi erää puolustettiin hyvin ja hyökkäyskin oli suhteellisen ok. Tosi tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, sillä TPS on viime aikoina ollut hyvä, Lehkonen sanaili.

Hannu Virta kiitteli taistelua, mutta näki myös selviä puutteita hyökkäyspään pelaamisessa.

- Ei ihan päästy pelin ytimeen Riksmanin eteen. Kiekollisena sinne on vaikea päästä, mutta kiekottomilla pitää olla sinne kovempi kiima. Meillä on edelleen pelaajia, joilta voi henkilökohtaisella tasolla vaatia enemmän, Virta ruoti.

Seuraavaksi TPS:llä on edessä kolme vierasottelua. Torstaina joukkue kohtaa SaiPa:n ja perjantaina JYP:in. Ensi viikolla vierasturneen päättää vierailu Ouluun.

TPS - Jokerit 1-2 (0-0)(0-2)(1-0)

26.37 Ilkka Pikkarainen (Tom Koivisto, Jyrki Louhi) 0-1

33.27 Joey Tenute (Mike Bishai, Mikko Jokela) 0-2

42.34 Mikko Eloranta (Ville Vahalahti, Markus Nordlund) 1-2 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 6+8+2=16

Juuso Riksman 4+10+7=21

Rangaistukset:

TPS 4 x 2 min = 8 min

Jokerit 5 x 2 min = 10 min

Päätuomarit: Antti Boman – Jari Levonen

IS Tähdet:

*** Juuso Riksman

** Joey Tenute

* Alexander Salak

Yleisömäärä: 4698

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat