Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Jokerit

4-0
LA 13.12.2008

Otteluraportti: TPS - Jokerit 13.12.2008

Engren nollasi Jokerit

Ensimmäistä peliään TPS:n maalilla torjunut Atte Engren onnistui nollaamaan kaikki vastustajan maalintekoyritykset. TPS:n vauhdikas kotiesitys palkittiin ansaitulla 4-0 voitolla. TPS teki kaikki maalinsa kolmessa ja puolessa minuutissa toisen erän lopussa ja kolmannen alussa.

Molemmat joukkueet marssittivat maalille hieman tuntemattomammat nimet. Alexander Salakia tuurasi Atte Engren ja Juuso Riksmania Joonas Hallikainen. Seikka tuntui tiivistäneen molempien joukkueiden puolustuspeliä, sillä maalinedustat siivottiin melko tunnollisesti. Myös vahdit pelasivat erinomaisesti torjuen monta hyvää maalintekopaikkaa.

Toisessa erässä tarkka peli jatkui ja maalipaikat syntyivät enemmän sattumalta kuin kovien rakentelujen seurauksena. TPS sai kiekon tolppaan, mutta erä jatkui maalittomana aina viimeiselle sekunnille asti. Kyle Klubertanz heitti siniviivalta kiekon maalille, ja Markus Nordlund yritti korkealla mailalla osua kiekkoon. Nordlundin huitominen onnistui hämäämään maalivahti Hallikaisen, ja kiekko painui kaikkien yllätykseksi sisään ajassa 39.59.

Ottelu ratkesi päätöserän alussa nopeassa tahdissa. Erä vanheni ainoastaan 36 sekuntia ennen toista osumaa. Joni Töykkälä veivasi maalin takana taidokkaasti vapauttaen takatolpalta Tuomas Suomisen maalintekoon. Hetkeä myöhemmin Suominen sai vastaavan paikan aivan maalin eteen. Tällä kertaa osuman pohjustivat Ville Vahalahti ja Aki Uusikartano.

Loppulukemat 4-0 viimeisteli Tommi Hannus. Hannus taisteli irtokiekon itselleen ja latasi salamannopeasti ja terävästi kiekon aivan yläpesään.

Kotijoukkue pelasi päätöserässä kuin hurmoksessa, ja asiaa korosti vielä vieraiden väsyminen perjantain pelin jäljiltä. Tepsillä oli varaa jopa leikitellä ja tyylitellä kotiyleisön riemuksi.

Jokerien luotsi Glen Hanlon kehui TPS:n maalineduspeliä. Hän kuitenkin muistutti, että myös Jokereilla oli hetkensä maalittomassa tasatilanteessa. Yksi maali olisi saattanut kääntää ottelun kulkua merkittävästi.

Kai Suikkanen oli erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Pelattiin hyvä 60-minuuttinen. Taso ei horjunut missään vaiheessa, kuten välillä pelin sisällä on ollut tapana.

Kehuja sai myös koko joukkueen puolustuspelaaminen. Suikkanen muistutti, että liikkeelle päästessään TPS pystyy haastamaan minkä joukkueen tahansa.

Ottelun jälkeen TPS jää joulutauolle. Pelit jatkuvat vasta 27.12. Oulussa. Seuraava kotipeli on 30.12. SaiPaa vastaan.

TPS - Jokerit 4-0 (0-0)(1-0)(3-0)

39.59 Kyle Klubertanz (Antti Erkinjuntti, Markus Nordlund) 1-0

40.36 Tuomas Suominen (Joni Töykkälä, Max Kolu) 2-0

42.36 Tuomas Suominen (Ville Vahalahti, Aki Uusikartano) 3-0

43.32 Tommi Hannus (Ilari Filppula, Jarkko Hattunen) 4-0

Torjunnat:

Atte Engren 7+6+9=22

Joonas Hallikainen 8+12+8=28

Rangaistukset:

TPS 3 x 2 min = 6 min

Jokerit 4 x 2 min = 8 min

Yleisömäärä: 5378

Ottelutilastot / SM-liiga