Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Ilves

4-2
TI 18.11.2008

Otteluraportti: TPS - Ilves 18.11.2008

TPS ratkaisi viimeisellä minuutilla

TPS joutui tekemään kovan työmäärän täyden pistepotin eteen tiistaina Turussa. Ilves kaatui lopulta kolmella päätöserän maalilla 4-2. Voittomaali syntyi Markus Nordlundin lavasta vasta viimeisellä peliminuutilla.

TPS teki ottelun alusta itselleen tuskallisen. Sovitut asiat unohtuivat ja Ilves pääsi johtoon ennen viiden peliminuutin täyttymistä. Marko Anttila oli jätetty maalille nokikkain Alexander Salakin kanssa, ja Anttila veti pitemmän korren

Seuraavat 55 minuuttia kenttää hallitsi kotijoukkue TPS. Liike, karvaus ja aktiivisuus olivat kohdallaan, ja paine Ilveksen päädyssä oli hetkittäin melkoinen. Hannu Toivonen Ilveksen maalilla oli huikeassa vireessä, ja myös TPS:n laukausten tehokkuudessa ja tarkkuudessa oli toivomisen varaa.

Tasoitusta saatiin odottaa yli ottelun puolivälin. Toisen erän alkupuolella tökkinyt ylivoima tuotti viimein tulosta näyttävällä tavalla. Erinomaisen ottelun pelanneet Tommmi Hannus ja Ilari Filppula tarjoilivat etutolpalle Aki Bergille, joka napautti kiekon sisään.

Tuomarikaksikko oli puhaltanut pari Ilves-jäähyä melko kevyesti, ja hyvitti asian viheltämällä kotijoukkueelle pari fiktiivistä kakkosta. Ilves käytti ylivoiman tehokkaasti. Kiekkoa liikuteltiin nopeasti Geoff Plattille, jonka huima veto painui voimalla sisään.

TPS jatkoi koko päätöserän omaan tekemiseensä uskoen. Työmoraali oli korkea, ja se tuotti lopulta tulosta. tasoituksessa oli mukana myös onnea, kun kiekko pomppi Ville Vahalahdelle. Vahalahti ei aikaillut vaan veti nopeasti kiekon sisään Toivosen suojien kautta.

Toivonen jatkoi maalilla loistavasti eikä TPS saanut johtomaalia helpolla tehtyä. Apua tarvittiin Ilvekseltä, joka otti lopussa kaksi turhaa jäähyä. TPS jauhoi rauhassa kahden miehen ylivoimaa, sillä se tiesi että yksi maali riittäisi voittoon. Yleisön ja joukkueen vapautti piinasta Markus Nordlund, joka latasi todellisella kanuunalla verkot tötterölle Jamie Johnsonin passista. pelikello pysähtyi osoittamaan aikaa 59.20.

Loppulukemat 4-2 viimeisteli tyhjään maaliin Aki Uusikartano sekunti ennen päätössummeria.

Valmennus on peräänkuuluttanut työnteon merkitystä. Tiistaina asia konkretisoitui selkeällä tavalla. Kova taistelu ja itsensä likoon laittaminen palkittiin lopulta kolmella sarjapisteellä. Joukkue ei sortunut roiskimiseen, vaan jaksoi maltilla rakentaa omaa peliä loppuun asti.

Pienet ketjumuutokset olivat tuottaneet tulosta. Entinen Hokki-kaksikko Antti Erkinjuntti – Jarkko Hattunen oli pelipäällä päästessään samaan ketjuun. Astetta paremmaksi laittoivat JYP:in aikaiset kaverukset Ilari Filppula ja Tommi Hannus, joiden kemiat toimivat hyvin. Kaiken kaikkiaan pisteille kotijoukkueesta pääsi 10 eri pelaajaa, mikä kertoo onnistumisten laajuudesta. Plussaa olivat myös kolme ylivoimamaalia, jotka kohentavat hieman aneemista ylivoimaprosenttia.

Päävalmentaja Kai Suikkanen ei lähtenyt vielä tuulettelemaan voittoputkea. Työ jatkuu, eikä tarkoitus ole tuijotella sarjataulukkoa ja muiden tekemisiä. Kun oma peli alkaa kulkea odotetulla tasolla, alkaa sijoituskin parantua pikku hiljaa.

Kolmas peräkkäinen voitto ei vielä nostanut joukkuetta pois jumbosijalta. Ero toiseksi viimeiseen Tapparaan on enää kaksi pistettä, ja pudotuspeliviiva häämöttää neljän pisteen päässä. Seuraavan kerran mahdollisuus pisteiden kasvattamiseen on torstaina. Turkuhallin jäälle luistelee silloin vastaan SaiPa.


 

TPS - Ilves 4-2 (0-1)(1-1)(3-0)

4.29 Marko Anttila (Jarkko Kauvosaari, Turo Järvinen) 0-1

33.06 Aki Berg (Ilari Filppula, Tommi Hannus) 1-1 yv

36.19 Geoff Platt (Miikka Männikkö, Markus Seikola) 1-2 yv

48.35 Ville Vahalahti (Sami Venäläinen, Aki Uusikartano) 2-2

59.20 Markus Nordlund (Jamie Johnson) 3-2 yv

59.59 Aki Uusikartano (Antti Halonen, Eloranta) 4-2 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 7+4+4=15

Tero Leinonen 12+10+8=30

Rangaistukset:

TPS 3 x 2 min = 6 min

Ilves 10 x 2min = 20 min

Päätuomarit: Antti Boman – Teemu Salminen

IS Tähdet:

*** Markus Nordlund

** Ilari Filppula

* Hannu Toivonen

Yleisömäärä: 3921

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat