Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Ilves

2-3
LA 1.11.2008

Otteluraportti: TPS - Ilves 1.11.2008

Piste laiha lohtu TPS:lle

TPS ei vielä kyennyt kääntämään kelkkaansa kotiottelussa Ilvestä vastaan. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa, jossa Lauri Tukosen kaksi maalia ratkaisivat lisäpisteen vieraille. Yksi piste oli kotijoukkueelle laiha lohtu, sillä kolmekin pistettä olisi ollut otettavissa.

Avauserä oli tapahtumaköyhä, mutta kuitenkin vauhdikas. Ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Kyle Klubertanzin kaksiminuuttinen. TPS ei päässyt kunnolla erässä liikkeelle. Hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita ja ne tyssäsivät jo ennen vastustajan aluetta. Siitä huolimatta erän torjuntaluvut eivät kuvaa peliä, sillä Alexander Salak torjui maalillaan peräti 17 kertaa virkaveli Hannu Toivosen viittä vastaan. Erä oli kokonaisuutena kuitenkin melko tasainen, vaikka Ilves sitä toki hallitsikin.

Toisessa erässä TPS sai itsensä liikkeelle. Avausmaali syntyi erän kolmannella minuutilla rangaistuslaukauksesta. Aki Berg vapautti pakkipari Marko Kiprusoffin läpiajoon, mutta Matt Nickerson sai koukittua sopivasti juuri ennen laukausta. Seuranneesta rankkarista kiekon ujutti Toivosen suojien kautta sisään Jamie Johnson.

Turkulaisten maailma synkkeni ennen erän puoltaväliä kahden takaiskun vuoksi. Markus Seikola tykitti ylivoimalla Ilveksen tasoihin hirmuisella lämärillä. Pari minuuttia myöhemmin asialla oli Masi Marjamäki, joka maalinedustan hässäkästä sai sohittua joukkueensa johtoon.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi ylivoimalla ajassa 32.35. Antti Halonen siirsi poikittain siniviivalla Klubertanzille, joka veti liikkuvat taakse ja latasi verkon tötterölle.

Päätöserässä Ilveksen perjantainen peli alkoi painaa jaloissa, ja TPS vei peliä yksipuolisesti. Erä käytiin Ilveksen kenttäpäädyssä, jossa esiin nousi maalivahti Toivonen. Toivonen torjui taidolla ja onnella kaiken mahdollisen ja mahdottomaltakin tuntuneen. Hyvällä vahdilla on tuuria ja sitä Toivosella totisesti lauantaina oli.

Kun ratkaisua ei saatu jatkoajallakaan, siirryttiin voittajaa arpomaan rankkareilla. Kolmen ensimmäisen laukojan kohdalla molemmat onnistuivat kerran. Ilveksen onnistuja oli Lauri Tukonen ja Tepsin maalintekijä oli Kiprusoff.

Molemmat valittiin vetämään myös neljänsiä rankkareita. Kiprusoff ei enää onnistunut, mutta Tukonen veti kiekon sisään yläriman kautta.

Tauolla harjoitellaan tiiviisti

Molemmilla valmentajilla oli pelin jälkeen melko yhteneväinen käsitys pelin kulusta. Kommentit lopputuloksesta tietenkin vaihtelivat voittajien ja häviäjien leirissä.

- Makee voitto. Vieraissa oltu muitakin pelejä hyvin mukana, mutta mitään ei ole jäänyt käteen. Ensimmäinen erä oli meidän, toisessa TPS tuli kovaa ja kolmannessa olimme vaikeuksissa, mutta Toivonen piti pelissä mukana, sanaili Sakari Pietilä Ilveksen kauden ensimmäisen vierasvoiton jälkeen.

- Erittäin harmittava tappio. Ekassa ei päästy liikkeelle, mutta toiseen saatiin ryhtiliike. Viidellä viittä vastaan peli oli kaksi erää hallussa, analysoi puolestaan Kai Suikkanen.

TPS siirtyy maaottelutauolle sarjan häntäpään valvojana. Pudotuspeliviiva ei ole kaukana, mutta sen saavuttamiseksi on saatava pisteitä nopeaan tahtiin. Tauon aikana joukkue pääsee harjoittelemaan kunnolla uuden valmennuksen johdolla. Luvassa on kovia treenejä, joissa joukkuetta ei säästellä. Valmennuksen mukaan määrättyjä asioita hiotaan niin kauan, että ne alkavat toimia.

Sarja jatkuu turkulaisten osalta Helsingissä HIFK-ottelulla tiistaina 11.11. Seuraavassa kotiottelussa 18.11. vastassa on jälleen Ilves.

TPS - Ilves 2-3 rl (0-0)(2-2)(0-0)(0-0)(0-1)

22.03 Jamie Johnson 1-0 rl

26.56 Markus Seikola (Geoff Platt) 1-1 yv

28.40 Masi Marjamäki (Miikka Männikkö) 1-2

32.35 Kyle Klubertanz (Antti Halonen, Aki Uusikartano) 2-2 yv

65.00 Lauri Tukonen 2-3 rl

Torjunnat:

Alexander Salak 17+14+11+1=43

Hannu Toivonen 5+11+12+3=31

Rangaistukset:

TPS 8 x 2 min + 10 min = 26 min

Ilves 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Antti Hämäläinen – Jyri Rönn

IS Tähdet:

*** Lauri Tukonen

**Alexander Salak

* Hannu Toivonen

Yleisömäärä: 4905

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat