Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - HIFK

1-5
LA 3.1.2009

Otteluraportti: TPS - HIFK 3.1.2009

TPS jäi HIFK:n jalkoihin

Kovassa nousukiidossa oleva HIFK haki sarjapisteet Turusta selkein 5-1 numeroin. Kovimpana turkulaisten kurittajana hääri kypärätempun iskenyt Kim Hirschovits. Kotijoukkueen ainokaisen iski Jarkko Heikkinen, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

Jo ensimmäisistä vaihdoista alkaen oli selvää, ettei peli tule olemaan kotijoukkueelle helppo. Vauhti oli kateissa, ja HIFK pisti omalla liikkeellään TPS:n ahtaalle. Kaiken kukkuraksi kotijoukkueelle tuomittiin erässä peräti viisi kaksiminuuttista, mikä osaltaan hankaloitti urakkaa. HIFK ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan iski tarjotuista mahdollisuuksista kaksi ylivoimaosumaa. Ensimmäisen maalin heitti maskin takaa Ilkka Heikkinen. Peli oli ehtinyt siinä vaiheessa vanhentua vain vajaat puolitoista minuuttia.

Toinen osuma syntyi komean ja nopean syöttelyn seurauksena. Kiekko liikkui nopeasti lavasta lapaan ja lopulta maalin edustalla oli paikalla Kim Hirschovits.

Toinen erä oli kuin peilikuva avauserästä. Nyt kiekkoa piti TPS ja HIFK joutui jäähyjä tappaessaan perääntymään puolustuskannalle. Yhtään lähemmäs vastustajaa TPS ei kuitenkaan päässyt, sillä molemmat joukkueet viimeistelivät erässä kertaalleen.

TPS haki innokkaasti kavennusta ylivoimalla, ja yli-innokkuus kostautui vastustajan ylivoimahyökkäyksenä. Kiekon toimitti sisään Hirschovits, joka jaksoi maltillisesti odottaa TPS-vahti Atte Engrenin ensimmäistä liikettä.

Kotijoukkueen hyvä erä palkittiin lopulta maalilla. Kiekon ampui voimalla sisään Jarkko Heikkinen, jolle osuma oli koko liigauran ensimmäinen.

Päätöserässä TPS jatkoi aktiivisesti, mutta HIFK pystyi vastaamaan vauhtiin. TPS:n kavennus oli lähellä, mutta viimeinen puristus jäi puuttumaan. Kotijoukkueen hyökätessä voimakkaasti, pääsi vastustaja viimeisillä minuuteilla kaunistelemaan lukemia kahdella osumalla. Nopeat vastahyökkäykset päättivät maaliin Arttu Luttinen ja Hirschovits. Kultakypärä Hirschovitsille päätösosuma oli samalla illan kolmas maali.

TPS:n kova harjoittelu joulutauolla ei vielä kantanut hedelmää. Paikat olivat jumissa ja liikkeellelähtö oli hidasta. HIFK oli edellisillan kamppailusta huolimatta pirteällä pelipäällä. Vauhti oli kovaa eikä jaloissa tuntunut painavan. HIFK ei nähdyn perusteella suotta ole saalistanut voittoa viidestä edellisestä pelistään.

TPS-luotsi Kai Suikkanen totesi, ettei kotihallissa kärsitty 1-5 tappio jätä paljon selittelyille sijaa. Hän ei lähtenyt silittelemään omiensa päätä tappion jälkeen.

- Kaiken piti olla kohdallaan, mutta avauserä oli järkyttävä. Tänään oli kurvailun makua. Ei pärjätty kamppailuissa, eikä oikeastaan edes menty niihin. Sitoutuminen omaan pelisysteemiin oli kateissa, Suikkanen ruoti.

Jos kotijoukkueella oli sovitut kaavat kateissa, HIFK:lla ne valmennuksen mukaan ovat hyvin hallussa.

- Meiltä loistava ilta. Joukkue on sisäistänyt pelitaktiikan, jolla on tullut voittoja. Sitoutuminen on huippuluokkaa, kertasi Kari Jalonen iltaa ja kolme voittoa tuonutta peliviikkoa.

TPS - HIFK 1-5 (0-2)(0-1)(1-2)

1.20 Ilkka Heikkinen (Shawn Bates, Tom Walsh) 0-1 yv

14.59 Kim Hirschovits (Ilkka Pikkarainen) 0-2 yv

29.10 Kim Hirschovits (Arttu Luttinen) 0-3 av

38.08 Jarkko Heikkinen (Markus Nordlund) 1-3

58.03 Arttu Luttinen (Dan Hacker, Markus Kankaanperä) 1-4

59.28 Kim Hirschovits (Shawn Bates) 1-5

Torjunnat:

Atte Engren 12+3+6=21

Jani Nieminen 8+14+10=32

Rangaistukset:

TPS 6 x 2 min = 12 min

HIFK 6 x 2 in = 12 min

Päätuomarit: Tero Toivola – Hannu Henriksson

Yleisömäärä: 6125

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat