Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - HIFK

4-3
TO 18.9.2008

Otteluraportti: TPS - HIFK 18.9.2008

TPS:lle makea pistepotti

TPS onnistui taistelemaan torstaina komean voiton HIFK:sta maalein 4-3. TPS johti ottelua turvallisen tuntuisesti 4-2, mutta HIFK puristi lopussa maalin päähän. HIFK:lle tappio oli jo kolmas peräkkäinen.

Avauserä päättyi numeroihin 1-1. Maalinteon aloitti kotijoukkue. Maalinedustalta osuman teki Aki Uusikartano.

Jatkoerässä TPS joutui alivoimien vuoksi puolustuskannalle. Kaksi alivoimaa TPS selvitti ja myös kahden miehen alivoima toimi kiitettävästi. Lopulta kaikkien oli antauduttava Lennart Petrellin terävän vedon edessä.

- HIFK tuli kovaa ja fyysisesti ja pelasi loistavan avauserän. Hyvin kuitenkin kestettiin, totesi Hannu Virta ottelun jälkeen.

Toisessä erässä vieraat värkkäsivät illan toisen ylivoimamaalin. Erittäin kauniisti sahatun kuvion päätteeksi laatan reppuun iski Ilkka Pikkarainen.

Jatkossa TPS sai oman mahdollisuutensa ylivoimilla. Ylivoima ei tuottanut ratkaisua, mutta välittömästi HIFK:n päästyä täysilukuiseksi kiekko oli pömpelissä. Tasoituksen iski Tomas Sinisalo, jonka veto yllätti helpohkosti Juha Pitkämäen. Tilanteen arkkitehti oli Antti Reivonen, jonka vahva ylösnousu petasi lopullisen tekopaikan.

Kahden rikkinäisen erän jälkeen kolmannessa pelattiin enimmäkseen tasakentällisin. TPS meni toisen kerran johtoon ajassa 43.23. Markus Nordlund ja Aki Uusikartano tarjoilivat erinomaisen paikan Antti Haloselle, jonka komea veto upposi vastustamattomasti sisään.

Ratkaisun makua oli ilmassa kahdeksan minuuttia myöhemmin. Sinisalo taisteli ja väänsi ja punnersi kiekon sisään tolpan juuresta puhtaalla vanhanaikaisella. Tähänkin osumaan syötön antoi Reivonen.

Jussi Pesonen laukoi vieraat vielä maalin päähän ilm,an maalivahtia pelatessaan. HIFK pisti pelin lopussa jännäksi, mutta TPS Halosen ja Marko Kiprusoffin johdolla kesti paineen.

HIFK-käskyttäjä Kari Jalonen ei kolmannesta tappiosta huolimatta painanut päätä pensaaseen. Työ jatkuu edelleen eikä aihetta minkäänlaiseen paniikkiin ole.

- Joukkue laittoi itsensä likoon ja taisteli. Tulos oli tämä ja sen kanssa on elettävä, ”Kojo” sanaili rauhallisesti.

Rauhallisilla linjoilla oli myös TPS:n päävalmentaja Hannu Virta. Erityisesti kiitosta saivat nuoret puolustajat Veli-Matti Vittasmäki ja Casper Santanen. Myös ”rottaketjun” kaksi osumaa saivat erityishuomion.

Lauantaina TPS matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on ensi tiistaina KalPaa vastaan.

TPS - HIFK 4-3 (1-1)(2-1)(1-1)

7.31 Aki Uusikartano (Ville Vahalahti) 1-0

19.03 Lennart Petrell (Ivan Majesky, Ilkka Pikkarainen) 1-1 yv

28.01 Ilkka Pikkarainen (Teemu Ramstedt, Ilkka Heikkinen) 1-2 yv

33.09 Tomas Sinisalo (Antti Reivonen, Marko Kiprusoff) 2-2

43.23 Antti Halonen (Aki Uusikartano, Markus Nordlund) 3-2

51.29 Tomas Sinisalo (Antti Reivonen) 4-2

58.16 Jussi Pesonen (Kim Hirschovits, Kimmo Kuhta) 4-3 im

Torjunnat:

Alexander Salak 10+12+9=31

Juha Pitkämäki 2+11+4=17

Rangaistukset:

TPS 7 x 2 min = 14 min

HIFK 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Reijo Ringbom – Jari Levonen

IS-tähdet:

*** Tomas Sinisalo

** Antti Halonen

* Ilkka Heikkinen

Yleisömäärä: 4398

Tilastot liigan sivuilla

TPS-pelaajien peliajat