Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Blues

2-3
LA 4.10.2008

Otteluraportti: TPS - Blues 4.10.2008

TPS:lle kauden toinen kotitappio

TPS ei pystynyt kasvattamaan voittosaldoaan lauantain kotiottelussa Bluesia vastaan. Blues aiheutti TPS:lle kauden toisen kotitappion maalein 3-2. Blues onnistui tekemään tärkeät osumat sekä ensimmäisen että toisen erän viimeisellä minuutilla.

Bluesin kakkosvalmentajan Lauri Marjamäen mukaan joukkueen oli tarkoitus iskeä terävästi heti alussa. Avausmaalista huolimatta hän kuvaili alkua nihkeäksi, sillä kolme perättäistä jäähyä sotkivat kuvioita. Joka tapauksessa erätauolle poistuttiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Avausmaali syntyi ajassa 5.57. Siniviivalaukaus suuntautui karkeasti ohi, mutta ponnahti päätylaudoituksesta maalin kulmalle. Paikalla oli terävänä kultakuuppa Ben Eaves, joka siirsi kiekon helposti sisään.

Tämän jälkeen Bluesin kolme jäähyä antoivat mahdollisuuden kotijoukkueelle. Se pääsi pelaamaan kahdesti peräkkäin pitkän tovin jopa kahden miehen ylivoimalla. Kauden toinen ylivoimamaali jäi kuitenkin vielä odottamaan itseään.

Erän viimeisellä minuutilla Blues pääsi iskemään salakavalasti. Ryan Keller oli kulmaväännössä vahvin napaten kiekon mukaansa. Keller otti pari potkua keskemmälle ja veti pakin jaloista vedon, joka yllätti täysin Alexander Salakin.

Toisessa erässä Bluesilla oli paikat naulata peli umpeen. Viimeistelyn tehottomuus ja Salakin hyvät torjunnat siirsivät ratkaisun myöhempään ajankohtaan.

TPS onnistui kaventamaan ottelun pitkään odotetulla ylivoimamaalilla. Jamie Johnsonin veto etukulmasta oli terävä, mutta osansa kontolleen saa ottaa myös Blues-vahti Mikko Koskinen.

TPS sai hengen päälle ja loppuerästä ja – ottelusta odotettiin jännittävää taistelua. Tunnelma katkesi kuitenkin kuin veitsellä leikaten kellon pysähtyessä aikaan 39.17. Kotijoukkue pelasi omalla alueella laiskasti ja ylimielisesti. Kiekko ajautui Bluesille ja hetkeä myöhemmin pikkumusta oli Salakin selän takana. Maalintekijänä oli Stefan Öhman.

TPS pääsi viisi minuuttia ennen ottelun loppua uudelleen maalin päähän. Mikko eloranta riisti kiekon ja polki ylös laitaa. Oikea-aikainen millimetrintarkka poikittaissyöttö löysi Aki Uusikartanon, joka ohjasi kiekon yläkulmaan. Tasoihin asti kotijoukkue ei päässyt, ja pisteet matkasivat Espooseen.

TPS antoi jälleen kerran vastustajalle pari maalia eteen. Se pääsi kahdesti maalin päähän, mutta lopullinen ratkaisu jäi puuttumaan. Hetkittäin peli oli ovelaa, mallikasta ja nopeaa. Toisina hetkinä kaikki sovittu unohtui ja henkilökohtaiset virheet olivat anteeksiantamattoman karkeita.

Bluesista lehdistön edessä esiintynyt Lauri Marjamäki nosti ratkaisun avaimiksi erien loput ja niissä syntyneet vastustajaa rassanneet osumat. Hän piti niitä voittavan joukkueen merkkinä.

Hannu Virta totesi jälleen työn jatkuvan. Virran mukaan ylivoima oli hieman jämäkämpää kuin tähän asti nähty. Nyt siinä oli vetoja ja myös maskia saatiin aikaiseksi.

Tiistaina TPS kohtaa Tapparan. Ottelu Turkuhallissa alkaa kello 18.30.

TPS - BLUES 2-3 (0-2)(1-1)(1-0)

5.57 Ben Eaves (Dale Clarke, Ryan Keller) 0-1 yv

19.36 Ryan Keller (Jaakko Uhlbäck) 0-2

36.35 Jamie Johnson (Aki Berg, Ville Vahalahti) 1-2 yv

39.17 Stefan Öhman (Dale Clarke, Jari Tolsa) 1-3

54.50 Aki Uusikartano (Mikko Eloranta, Ville Vahalahti) 2-3

Torjunnat:

Alexander Salak 5+10+17=32

Mikko Koskinen 6+11++7=24

Rangaistukset:

TPS 5 x 2 min = 10 min

Blues 9 x 2 min + 10 min = 28 min

Päätuomarit: Seppo Lindroos – Reijo Ringbom

IS-tähdet:

*** Ryan Keller

** Dale Clarke

* Alexander Salak

Yleisömäärä: 4789

Ottelutilastot

Kotijoukkueen peliajat