Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Blues

1-2
TI 3.3.2009

Otteluraportti: TPS - Blues 3.3.2009

TPS kaatui saappaat jalassa

TPS ja Blues esittivät turkulaisyleisölle viihdearvoltaan huikean show´n. Yleisön harmiksi kotijoukkueen raivokas taistelu ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin. Blues-vahti Mikko Koskisen 42 torjunnan siivittämänä vieraat veivät pisteet maalein 2-1.

Avauserä ei vielä antanut viitteitä loppuottelun menosta ja meiningistä. Melko mitäänsanomattomassa erässä maalivahdit pääsivät helpolla, eikä jännitettä kaukalossa liikaa ollut. Yksi maali kuitenkin nähtiin. Vierailija Blues onnistui ensimmäisellä ylivoimallaan. Syöttökone Ryan Keller löysi nappisyötöllä maalinkulmalta Dale Clarken, joka siirsi espoolaiset maalin johtoon.

TPS:n tuska syveni toisen erän alussa tasavajaalla Bluesin iskettyä toistamiseen. Keller karkasi puolittaiseen läpiajoon, ja onnistui sutimaan oman paluukiekkonsa sisään.

Tämän jälkeen TPS käänsi päälle asenteen, jonkalaista olisi tarvittu kauden mittaan useamminkin. Kentällä oli käytännössä yksi joukkue, joka taisteli Bluesin puolustustaistelua ja maalivahti Mikko Koskista vastaan. TPS repi, raastoi ja antoi kentällä kaikkensa. Jokaisesta kiekosta tapeltiin, mutta se ei riittänyt kuin yhteen maaliin. Ajassa 33.06 TPS onnistui ylivoimalla. Mikko Eloranta riisti voimakkaalla hyökkäyspään taklauksella kiekon joukkueelleen. Antti Erkinjuntti onnistui pomppujen kautta toimittamaan kiekon sisään.

Lisää maaleja Turussa ei nähty, vaikka TPS paikkoja loikin. Petri Matikainen otti vieraille aikalisän jo päätöserän alussa huomattuaan joukkojensa jääneen alakynteen. Maalivahti Koskinen oli kuitenkin maaginen torjuen pelkästään kahdessa viimeisessä erässä peräti 36 kertaa. Kaiken kaikkiaan Koskinen torjui ottelussa 42 kertaa. Virkaveli Alexander Salak selvisi 17 torjunnalla.

Kai Suikkanen oli tyytyväinen TPS:n tekemisen tasoon, mutta tappio luonnollisesti otti koville.

- TPS oli taisteleva. Joukkue antoi kaiken mitä löytyi. Toisesta erästä lähtien hallittiin tanssia, harmi ettei siitä tullut palkintoa. Kisat jatkuvat torstaina, Suikkanen kertoi.

Petri Matikainen oli silminnähden iloinen pisteistä. Pisteet tulivat kovan puolustustaistelun jälkeen.

- Lähtökohdat olivat kovat, sillä Tepsillä oli edessä kuoleman peli ja pakkovoiton paikka. TPS halusi voittaa ja me passivoiduttiin. Keskialue pelattiin hyvin ja Koskinen otti kopit, Matikainen tiivisti pelin kulkua.

TPS:n kohtalo sinetöityy runkosarjan päätöskierroksella Helsingissä HIFK:n vieraana. TPS:n on otettava voitto varsinaisella peliajalla, mikä ei tiistain kaltaisella esityksellä ole mahdotonta. Kolme pistettäkään ei silti välttämättä riitä, mikäli Lukko ja Ilves pelaavat keskinäisen ottelunsa tasan.

TPS - Blues 1-2 (0-1)(1-1)(0-0)

3.56 Dale Clarke (Ryan Keller, Jarno Kultanen) 0-1 yv

21.59 Ryan Keller (Stefan Öhman, Miika Huczkowski) 0-2 tv

33.06 Antti Erkinjuntti (Mikko Eloranta) 1-2 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 5+7+5=17

Mikko Koskinen 6+17+19=42

Rangaistukset:

TPS 6 x 2min = 12 min

Blues 9 x 2 min = 18 min

Päätuomarit: Reijo Ringbom – Seppo Lindroos

Yleisömäärä: 6156

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat