Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Blues

1-4
TI 24.2.2009

Otteluraportti: TPS - Blues 24.2.2009

 

TPS taipui jälleen Bluesille

TPS ja Blues ottivat yhteen neljännen kerran tällä kaudella, ja jälleen kaukalosta poistui voittajana Blues. Vierailija Bluesin voittolukemat 4-1 muotoutuivat päätöserän kolmen osuman seurauksena.

Avauserässä molemmat pyrkivät pelaamaan melko tarkasti ja virheitä vältellen. Siitä huolimatta erän ainoa osuma syntyi todella räikeän virhesuman seurauksena. Kolme TPS-puolustajaa pelasi ylivoimalla laiskasti omassa päässä, ja yksinäinen Blues-pelaaja nappasi karkin itselleen. Löysä rystyroikku painui maaliin luvattoman helposti Alexander Salakin suojien kautta.

Toisessa erässä tunnetaso nousi ja kiekosta tapeltiin avauserää enemmän. TPS pääsi tasoihin hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Kiekko pelattiin siniviivalle Aki Bergille, jonka laukaus painui suoraan sisään.

Toisen erän loppupuolella molemmat saivat yrittää johtomaalia ylivoimalla. Paras mahdollisuus osui kotijoukkueelle, kun se sai pelata erän viimeiset puolitoista minuuttia kahden minuutin ylivoimalla. Blues pelasi hyvää alivoimaa eikä antanut vastustajalle helppoja syöttöpaikkoja.

Ottelun ratkaisut nähtiin vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Voittomaali syntyi vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä, jossa kiekon alla oli kolme kotijoukkueen pelaajaa. Salak torjui löysän siniviivaheiton eteensä, ja paikalla oli ensimmäisenä Toni Häppölä. Lopullisen niitin iski pari minuuttia myöhemmin Petri Lammassaari, joka ylivoimalla pääsi todella helposti nousemaan maalille ja ujuttamaan kiekon sisään. Loppulukemat 1-4 viimeisteli tyhjään turkulaismaaliin Stefan Öhman.

TPS taisteli tasaisesti pisteistä aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että pelistä puuttui siitä huolimatta jotain oleellista. Lauantain taistelun tasolle TPS ei yltänyt.

Blues oli terävämpi molempien maalien edustoilla. TPS ei saanut irtokiekkoja joista se olisi voinut kauhoa pelivälineen sisään. Myös hyökkäyspäässä Blues oli ahneempi tehden paikoista osumat. Myös maalivahtien taistossa espoolaisten Mikko Koskinen veti pidemmän korren virkaveli Alexander Salakista. Isokokoinen Koskinen olikin ehdottomasti ottelun tärkein pelaaja.

Espoolaisten Petri Matikainen iloitsi omiensa ryhtiliikkeestä.

- Erinomainen vieraspeli. Hienoa että pysyttiin lähes koko 60 minuuttia kasassa ja uskallettiin pelata. Viime aikoina ollaan vähän passailtu ja seisoskeltu, kertoi Matikainen.

Kai Suikkasen kasvoilta oli turha hymyntapaista hakea, sillä tappio oli katkera.

- Maaottelutauon jälkeen ollaan pelattu hyviä pelejä, mutta tänään oltiin huonoja. Ei ollut itseluottamusta pelata kiekollisena. Me hävitään tyhmiin käsittämättömiin virheisiin. Toivottavasti virheistä opitaan, sanaili Suikkanen.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Turussa ensi tiistaina. Tämän viikon torstaina TPS kohtaa Helsingissä Jokerit ja lauantaina Turussa liigaa johtavan JYP:in.

TPS - Blues 1-4 (0-1)(1-0)(0-3)

17.35 Toni Kähkönen 0-1 av

26.49 Aki Berg (Aki Uusikartano) 1-1

52.46 Toni Häppölä (Juuso Puustinen, Jari Tolsa) 1-2

55.03 Petri Lammassaari (Petri Kokko, Ben Eaves) 1-3 yv

58.13 Stefan Öhman (Teemu Nurmi) 1-4 tm

Torjunnat:

Alexander Salak 9+16+8=33

Mikko Koskinen 8+10+10=28

Rangaistukset:

TPS 8 x 2 min = 16 min

Blues 8 x 2 min = 16 min

Päätuomarit: Antti Boman – Seppo Lindroos

Yleisömäärä: 5259

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat