Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Ässät

2-0
TI 17.2.2009

Otteluraportti: TPS - Ässät 17.2.2009

TPS jatkaa myötätuulessa

TPS nappasi tiistaina neljännen peräkkäisen voittonsa Ässien kustannuksella. Edellisen Ässät-pelin tapaan kotijoukkueen voittolukemat olivat 2-0. Nollapeliin yltäneen Alexander Salakin lisäksi ottelussa säväyttivät maalintekijät Markus Nordlund ja Tuomas Suominen.

Avauserässä maaleja ei nähty. Maalivahdit olivat vireessä, mikä jatkui läpi ottelun. Paikkoja molemmilla oli, mutta ottelun tärkeys näkyi hermostuneisuutena maalinedustilanteissa. Paras maalintekopaikka osui Ässien Marko Kivenmäelle, joka aikaili sen verran että TPS-pelaaja ehti väliin.

Toisen erän alkuun TPS sai ylivoiman. Sen aikana Tomas Duba siirsi maalia, ja hetken neuvoteltuaan tuomarit antoivat kakkosen pelin viivyttämisestä. Tuomio oli helppo perustella, vaikka porilaisten leirissä asiaa pelin jälkeen vatvottiinkin.

Kahden miehen ylivoimaa ehti kulua ainoastaan 10 sekuntia ennen kuin kiekko oli verkossa. Aloituksen jälkeen kiekko pelattiin Markus Nordlundille, joka odotti ja liukui lähemmäs maalia. Oikea-aikainen ja terävä laukaus painui vastustamattomasti porilaismaaliin.

Loppuerässä TPS joutui kolmasti alivoimalle, mutta maalinteossa onnistui siitä huolimatta kotijoukkue. Tuomas Suominen otti ohjat omiin käsiin ja tehtaili alivoimalla yhden kauden upeimmista osumista. Suominen nappasi kiekon keskialueella ja lähti pelaamaan aikaa. Hän kiersi alaspäin omalle alueelle ja spurttasi vauhdilla keskeltä eteenpäin. Tiukka laukaus siniviivan päältä yllätti helposti muuten erinomaisen ottelun pelanneen Duban.

Päätöserässä kotijoukkue joutui tappamaan alivoimaa kuuden minuutin verran. Koko joukkueen uhrautuva peli ja Salakin loistotorjunnat takasivat, että kaikki kolme sarjapistettä jäivät Turkuun.

Ottelun hahmo oli selkeästi TPS-vahti Alexander Salak. Salak torjui useamman läpiajon ja teki lisäksi monta tärkeää lähitorjuntaa. Myös virkaveli Tomas Duba oli kerrassaan erinomainen, mutta hänen arvosanaansa laskee turkulaisten toinen osuma. Myös Duba pystyi vesittämään useamman läpiajon.

Kai Suikkanen oli luonnollisesti iloinen pistepotista. Peli ei ollut kauneinta mahdollista, mutta se ei edelleenkään ole tärkein asia. Kiitosta sai myös erinomainen alivoima, jota TPS joutui pelaamaan pelitilanteisiin nähden yllättävänkin paljon.

Mediassa on paljon spekuloitu TPS:n vaikeasta loppuohjelmasta. Suikkanen ei jaksa aiheesta innostua.

- Oma peli on saatava astetta paremmaksi. Pelejä pitää voittaa, olipa vastassa ketä tahansa. Hyvin me olemme kärkijoukkueita vastaan miekkailleet, Suikkanen julisti.

Alpo Suhonen ei vielä suostunut surkuttelemaan eroa pudotuspeliviivaan. Pisteitä on porilaisille jaossa vielä 24, joten kaikki on mahdollista.

TPS - Ässät 2-0 (0-0)(2-0)(0-0)

23.51 Markus Nordlund (Ville Vahalahti, Ilari Filppula) 1-0 yv

35.58 Tuomas Suominen 2-0 av

Torjunnat:

Alexander Salak 8+13+13=34

Tomas Duba 7+7+8=22

Rangaistukset:

TPS 8 x 2 min = 16 min

Ässät 4 x 2 min = 8 min

Päätuomarit: Antti Hämäläinen – Jyri Rönn

Yleisömäärä: 6076

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat