Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Ässät

2-0
TO 15.1.2009

Otteluraportti: TPS - Ässät 15.1.2009

 

TPS jätti Ässät nollille

TPS selätti torstaina jumbofinaalissa Ässät tyylipuhtaasti 2-0. TPS onnistui tekemään ratkaisevat kaksi maalia paljon parjatulla ylivoimallaan. Illan ykköstähtiä olivat maalivahdit Alexander Salak ja Eero Kilpeläinen, jotka jättivät kenttäpelaajat varjoonsa.

Ottelun alku lähti turkulaisittain käyntiin hitaasti. Ässät oli aavistuksen terävämpi, mutta kotikatsomon onneksi porilaisetkaan eivät olleet terävimmillään. Erän edetessä peli tasoittui ja toisessa erässä TPS oli jo selkeästi hallitsevampi osapuoli. Erän pääosassa oli Ässien maalivahti Eero Kilpeläinen, joka torjui erässä 21 kertaa. Yhden kiekon hänkin joutui lopulta selkänsä taakse laskemaan. Kotijoukkueen voittomaaliksi jääneen avausosuman viimeisteli ylivoimalla maalin eteen unohdettu Ville Vahalahti. Vahalahti pääsi iskemään puolesta metristä kiekon sisään Jamie Johnsonin nappisyötöstä. erää oli maalin syntyessä jäljellä enää viisi sekuntia.

Päätöserässä TPS onnistui toistamiseen ylivoimalla. Ässät oli juuri saanut toisen miehen pois jäähyaitiosta, mutta kotijoukkue jatkoi ylivoimaa. viidellä neljää vastaan. Tommi Hannus pääsi takatolpalta lyömään kiekon sisään Vahalahden ja Marko Kiprusoffin esityöstä. Ässien kiri tyssäsi Tommi Huhtalan samassa ajassa ottamaan 2+2+10 minuutin rangaistukseen keihästämisestä.

Pisteet olivat lauantain Pelicans-ottelun tapaan ainoa asia mitä kotijoukkue lähti pelistä hakemaan. Tyylipisteitä ei ollut tarkoitus kerätä, sillä ainoastaan sarjapisteet näkyvät taulukossa. Väärin voitettuja pelejä ei ole olemassa. Kun voitto tulee lisäksi nollapelillä, ei jossiteltavaa pitäisi jäädä.

Valmentaja Kai Suikkanen oli samoilla linjoilla todeten 3 pisteen olleen ainoa asia mikä kiinnosti. Suikkanen puuttui myös toisessa peräkkäisessä kotipelissä nollapelin pelanneen Alexander Salakin kohteluun. Suikkanen ihmetteli Salakin saamaa kohtelua, jossa miehen päälle saa surutta ajaa joka pelissä. Pelikiellon jälkeen Salakista on tullut vapaata riistaa.

Alpo Suhosella ilonaiheet olivat vähissä. Paikka sarjan hännillä tukevoitui ja peli oli aneemista. Suhosen mukaan hallissa ei ollut fiilistä, pelaajilla ei ollut latausta ja kaiken lisäksi myös tuomarit harhailivat. Suhosen mielestä kyseessä olikin Mestis-tasoinen tapahtuma. Suhosen mielipiteeseen ottelun tasosta oli tällä kertaa helppo yhtyä.

TPS pääsi voitolla jälleen kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Jatkossa urakka ei helpotu, sillä lauantaina TPS kohtaa vieraissa kovakuntoisen KalPan. Tiistaina kotijäällä on vastassa sarjakärki JYP.

TPS - Ässät 2-0 (0-0)(1-0)(1-0)

39.55 Ville Vahalahti (Jamie Johnson, Sami Venäläinen) 1-0 yv

54.55 Tommi Hannus (Marko Kiprusoff, Ville Vahalahti) 2-0 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 8+9+7=24

Eero Kilpeläinen 12+21+12=45

Rangaistukset:

TPS 5 x 2 min = 10 min

Ässät 9 x 2 min + 10 min = 28 min

Päätuomarit: Sami Partanen – Tuomas Pöyhönen

Yleisömäärä: 4632

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat