Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Tappara - TPS

5-2
TO 8.1.2009

Otteluraportti: Tappara - TPS 8.1.2009

TPS taipui Tapparalle

TPS joutui poistumaan pisteittä vieraspelistä Hakametsästä. Kotijoukkue Tappara vei sarjapisteet kolmella päätöserän maalilla luvuin 5-2. Turkulaisten molemmat maalit viimeisteli edellisen Tappara-pelin tapaan Sami Venäläinen.

Ottelu ei joukkueiden edellisen kohtaamisen tapaan häikäissyt tasollaan. Molempien peli oli melkoista sohellusta, ja rakennetut hyökkäyskuviot olivat välillä hukassa. Suurin osa tilanteista tulikin hieman kuin puolivahingossa joko onnen tai vastustajan avittamana. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että otteissa riitti yritystä ja taistelua.

Ottelun maalinteon aloitti hetkeä aiemmin jäähyltä vapautunut Sami Venäläinen. Venäläinen pääsi tuikkaamaan Jamie Johnsonin laukoman paluukiekon sisään ajassa 5.23.

Kotijoukkue sai tasoitusmahdollisuuden rangaistuslaukauksesta. Rankkaria asettui ampumaan ennätyspistettä metsästänyt Janne Ojanen, jonka nosto suuntautui kuitenkin yli maalin.

Toisen erän alussa TPS pääsi jo kahden maalin johtoon. Johnson eteni ylivoimalla vastustajan alueelle, mutta menetti otteen kiekkoon. Irtokiekkoon ennätti ensimmäisenä Venäläinen, joka aikailematta tempaisi kiekon yläpesään.

Tappara pääsi peliin mukaan kahdella todella onnekkaalla osumalla. Kavennuksen ampui Ville Nieminen vain reilu minuutti vastustajan toisen osuman jälkeen. Niemisen laukaus oli painumassa pari metriä maalin ohi, mutta turkulaisten epäonneksi se muutti suuntaa puolustaja Markus Nordlundin luistimesta.

Tasoitus syntyi ylivoimalla toisen erän viimeisellä minuutilla. Kiekko pysähtyi kentällä olleeseen rikkinäiseen mailaan ja peliväline ajautui kotijoukkueelle. Syöttö löysi TPS-pelaajan luistimen kautta maalin eteen Kim Strömbergille, jonka suupaisu painui yli maaliviivan.

Päätöserässä Tappara viimeisteli kolme kertaa, eikä TPS kyennyt pistämään kapuloita rattaisiin. Voittomaali syntyi ylivoimalla ajassa 44.34. Kiekko pomppi lihamuurista takatolpalle Jonas Enlundille, joka nosti kiekon rauhallisesti läheltä ylös.

Hetkeä myöhemmin asialla oli Steve Saviano, joka turhan vapaasti pääsi ajamaan vastustajan maalille. Saviano ujutti kiekon varmasti jäätä pitkin ohi Atte Engrenin suojien.

Päätösnumerot 5-2 sinetöi Teemu Nurmi. Nurmen laukaus sujahti maaliin maalivahti Engrenin hienoisella avustuksella.

TPS onnistui pääsemään ottelussa kahden maalin johtoon, mutta se ei lopulta riittänyt. 1-2 tilanteessa turkulaisilla oli useita paikkoja lyödä lisäosumia, mutta ne jäivät lopulta haaveeksi. Tappara pääsi lopulta peliin mukaan onnen siivittämänä. Vanhan sanonnan mukaan tuurikin on kuitenkin ansaittava. Tappara oli aavistuksen nälkäisempi ja halukkaampi ja ansaitsi sitä kautta sekä onnen että voiton.

Tappion myötä TPS:n ero Tapparaan venähti neljäksi pisteeksi. Rästiotteluilla ero on kurottavissa umpeen, mutta se vaatii voittoja. Eroa kymmenentenä olevaan Pelicansiin on viisi pistettä. TPS:n seuraava vastustaja lauantaina on juuri Pelicans, joten panosta ei siitäkään ottelusta tule puuttumaan.

Tappara - TPS 5-2 (0-1, 2-1, 3-0)

5.23 Sami Venäläinen (Jamie Johnson, Ville Vahalahti) 0-1

21.01 Sami Venäläinen (Jamie Johnson, Jarkko Heikkinen) 0-2 yv

22.10 Ville Nieminen (Jori Lehterä, Jonas Enlund) 1-2

39.46 Kim Strömberg (Timo Koskela, Niko Nieminen) 2-2 yv

44.34 Jonas Enlund (Henrik Petre, Ville Nieminen) 3-2 yv

46.32 Steve Saviano (Tomi Peltonen, Teemu Nurmi) 4-2

54.24 Teemu Nurmi (Lasse Korhonen, Steve Saviano) 5-2

Torjunnat:

Mika Lehto 7+6+9=22

Atte Engren 10+7+9=26

Rangaistukset:

Tappara 4 x 2 min = 8 min

 TPS 4 x 2 min = 8 min

Päätuomarit: Jyri Rönn – Antti Hämäläinen

Ottelutilastot / SM-liiga