Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Tappara - TPS

0-2
TI 25.11.2008

Otteluraportti: Tappara - TPS 25.11.2008

TPS lisäsi Tapparan ahdinkoa

Turun Palloseura jatkoi voittotahdissa kukistamalla jumbofinaalissa Tampereen Tapparan 2-0. Nollapelin pelanneen Alexander Salakin lisäksi voiton takeena oli kahden maalin Sami Venäläinen. Tappio sysäsi Tapparan jumbopaikalle, kun taas TPS ponnisti muutaman sijan ylöspäin.

Ottelussa riitti vauhtia yllin kyllin, mutta taitotaso ei oikein riittänyt niin kovaan menoon. Pelaajat polkivat minkä ehtivät, mutta välillä logiikka oli aika lailla hukassa.

Avauserässä molemmilla oli muutamia paikkoja avausmaaliin, mutta laukausten tarkkuus ei ollut aivan kohdallaan. Molemmat pääsivät myös kokeilemaan kahden miehen ylivoimalla ilman mainittavaa menestystä.

Toisessa erässä pelin taso hieman koheni, ja myös maalisarake saatiin auki. Janne Grönvall ei ehtinyt paikalle tarpeeksi nopeasti estämään Sami Venäläisen aikeita. Venäläinen pääsi maalin kulmalta tuikkaamaan kiekon sisään Ville Vahalahden esityöstä.

Päätöserässä TPS otti turhan passiivisesti vastaan kotijoukkueen hyökkäykset, ja Tappara pääsi vyörymään toistuvasti hyökkäysalueelle. Alexander Salak oli loistovireessä ja onnistui tekemään tyhjiksi kaikki vastustajan maalintekoaikeet. Loppulukemat sinetöi Venäläinen tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

Tapparan tuska on kova. Yritys on valtava ja työmäärä on riittävä otteluiden voittamiseen. Energiaa käytetään kuitenkin myös turhaan pyörimiseen, eikä se kanavoidu pelkästään järkeviin asioihin. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kotijoukkue olisi ottelussa kyllä maalin ansainnut. Salak ja tolpat olivat kuitenkin jatkuvasti tiellä. Salakin oikea-aikaiset ulostulot olivat myrkkyä, ja hyvin peittävänä maalivahtina hän pystyi pakottamaan vastustajan näyttämään omat aikeensa ensin.

Sami Venäläiselle maalit olivat suuri helpotus. Mies myönsi jännittäneensä hieman normaalia enemmän entisessä kotihallissaan. Venäläisen mukaan peli ei ollut parasta Tepsiä, mutta voitto on aina voitto. kauden ensimmäiset osumat tulivat parhaaseen mahdolliseen paikkaan.

Voitto nosti TPS:n pois jumbopaikalta. Parannusta tuli kerralla peräti kolme pykälää, kun Tapparan lisäksi taakse jäivät myös Ilves ja Ässät. Torstaina TPS kohtaa kotona Jokerit.

Tappara - TPS 0-2 (0-0)(0-1)(0-1)

23.25 Sami Venäläinen (Ville Vahalahti, Aki Uusikartano) 0-1

59.58 Sami Venäläinen (Ville Vahalahti) 0-2

Torjunnat:

Mika Lehto 12+9+7=28

Alexander Salak 7+10+11=28

Rangaistukset:

Tappara 7 x 2 min = 14 min

TPS 4 x 2 min = 8 min

Päätuomarit: Seppo Lindroos – Antti Boman

IS Tähdet:

*** Alexander Salak

** Sami Venäläinen

* Jori Lehterä

Yleisömäärä: 4126

Ottelutilastot / SM-liiga