Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Pelicans - TPS

3-0
LA 20.9.2008

Otteluraportti: Pelicans - TPS 20.9.2008

TPS kotimatkalle pisteittä

TPS ei saanut pisteitä tuomisiksi vierasmatkalta Lahdesta. Isäntäjoukkue Pelicans oli parempi maalein 3-0. TPS hävisi samoin numeroin myös kauden ensimmäisen vierasottelunsa viikko sitten.

Ottelun avausmaali syntyi melko aikaisin ajassa 3.48. Heppoisin perustein tuomitun TPS-rangaistuksen aikana Pelicans siirtyi johtoon ylivoimalla. Laukaus kimposi sisään turkulaispelaajasta, ja maalin tekijäksi merkittiin Marko Jantunen.

Toisen erän alussa TPS ei ollut lainkaan hereillä. Ajatukset olivat vielä kopissa kun Pelicans väänsi itsensä kahden maalin johtoon vasta puolen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen Henri Heino pääsi melko vapaasti kuskaamaan kiekon turkulaisten alueelle. Heinon passista kiekon löi sisään Kari Sihvonen.

Päätöserän ainoa osuma syntyi ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään turkulaismaaliin. Osuman viimeisteli avausmaalin tapaan Marko Jantunen.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan yllättävän tasapaksu. Vauhtia kyllä hetkittäin riitti, mutta kumpikaan joukkue ei saanut koneesta tehoja irti. Kamppailut ja taklaukset olivat näennäisiä, eikä kunnon taistelua nähty. Kamppailun olennaisin anti oli lahtelaisten kolme sarjapistettä ja Niko Hovisen nollapeli. Vieraille pelistä ei jää käteen sitäkään vähää.

TPS ei ole kauden kahdessa vierasottelussa saanut maalia aikaiseksi. Päävalmentaja Hannu Virta ei koe sitä vielä suureksi ongelmaksi. Lauantainakin paikkoja oli, mutta vielä ei natsannut. Jossain vaiheessa niitä Virran mukaan tulee, kunhan joukkue vielä aggressiivisemmin rynnii hyökkäysalueelle.

Pelicans tuli alussa kovaa

Valmentaja Kalle Kaskinen myönsi, että avauserässä Pelicans pääsi hieman yllättämään.

- Pelicansin karvauspeli yllätti. He tulivat kahdella päälle ja loivat painetta pakkeihin, mikä söi meidän avauspeliä, Kaskinen myönsi. 

Myös pienempi kaukalo toi omat vaikeutensa peliin. Toisestä erästä alkaen homma oli paremmin hanskassa, mutta maalipaikat jäivät hyödyntämättä.

Kaskisen mukaan ongelma on ollut sama koko alkukauden. Suorat, selkeät ja maalia kohti suuntautuvat hyökkäykset ovat vähissä. Ongelma on nähtävissä myös ylivoimalla, mikä ei vieläkään toiminut. Ylivoimapeli kaipaa nopeampaa ja toiminnallisempaa reagointia.

Seuraavaksi TPS pelaa tiistaina, jolloin Turkuhallin jäälle vastustajaksi luistelee KalPa.

Pelicans - TPS 3-0 (1-0)(1-0)(1-0)

 3.48  Marko Jantunen (Jan Latvala, Henri Laurila) 1-0 yv

20.30 Kari Sihvonen (Henri Heino, Harri Laurila) 2-0

59.17 Marko Jantunen (Lasse Pirjetä, Leo Komarov) 3-0 tm

Torjunnat:

Niko Hovinen 3+15+14=32

Alexander Salak 8+8+15=31

Rangaistukset:

Pelicans 5 x 2 min = 10 min

TPS 5 x 2 min = 10 min

Päätuomarit: Jussi Leppänen – Tero Toivola

IS-tähdet

*** Niko Hovinen

** Marko Jantunen

* Kari Sihvonen

Yleisömäärä: 4255

Ottelutilastot / SM-liiga