Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Kärpät - TPS

4-1
TO 30.10.2008

Otteluraportti: Kärpät - TPS 30.10.2008

 

Tarkki kaatoi Tepsin

TPS ei pystynyt pysäyttämään tappiokierrettä uuden valmennuksen alaisena. Kai Suikkasen debyyttiottelu TPS:n päävalmentajana päättyi Kärppien 4-1 kotivoittoon. TPS loi selkeästi vastustajaa enemmän maalipaikkoja, mutta Tuomas Tarkki oululaisten maalilla oli loistavassa vireessä.

TPS oli alussa terävä. Kärpät ei ensimmäisen viisiminuuttisen aikana päässyt lainkaan mukaan peliin. Koko kauden turkulaisia vaivannut tehottomuus viimeistelyssä koitui jälleen kohtalokkaaksi. Maalihanat avasi kotijoukkueen Tommi Paakkolanvaara, joka aivan maalivahti Alexander Salakin edestä ohjasi siniviivavedon sisään.

Myös toisessa erässä TPS loi kiitettävästi paikkoja, mutta edelleen vain maalit merkitään. Erän ainokainen merkittiin jälleen kotijoukkueen piikkiin. 16 sekuntia ennen erän päättymistä kiekon kävi kolmen TPS-pelaajan keskeltä iskemässä sisään Juho Keränen.

Päätöserän sankari oli Jonas Andersson, joka kahdella terävällä lähietäisyydeltä ammutulla rannevedolla onnistui yllättämään Salakin. Anderssonin osumien välissä TPS:n ainokaisen viimeisteli Jarkko Hattunen, joka kävi iskemässä paluukiekon sisään. Osuma oli Hattuselle liigauran ensimmäinen.

Filppula ja Kiprusoff palasivat kentälle 

Tappio on tappio ja vain sarjapisteet merkitsevät. On kuitenkin nähtävä myös tuloksen taakse. Ottelussa oli paljon hyviä elementtejä, joilla jatkossa suuntaa tullaan kääntämään. Kuten valmentaja Kai Suikkanenkin totesi, neljä päivää on lyhyt aika. Kaikkea ei joukkue pysty noin nopeassa aikataulussa sisäistämään. Jo aiemmin Suikkanen totesi, että mikäli Oulussa ei voiteta niin sitten lauantaina Turussa. Mikäli sekään ei tuota tulosta, niin viimeistään tauon jälkeen joukkue on valmentajan mukaan todellisessa iskussa.

TPS onnistui luomaan paljon maalipaikkoja. Useampi kaveri pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta kipsi painoi käsissä ja vedot suuntautuivat kymmenkunta senttiä ohi. Lopusta huolehti monien mielestä kauden parhaan pelinsä pelannut maalivahti Tuomas Tarkki. Laukausten ja paikkojen määrä luovat kuitenkin toivoa tulevaisuuteen.

TPS sai otteluun mukaan sairastuvalta Marko Kiprusoffin ja Ilari Filppulan. Heidän paluu antaa entistä enemmän mahdollisuuksia pelaajien kierrätykseen ja ketjukoostumusten muuttamiseen. Kokoonpanoja oli muutettu jo Ouluun, ja muutoksia tulee jatkossakin.

TPS pelaa seuraavan ottelun lauantaina Turussa, jolloin vastassa on Tampereen Ilves.

 

Kärpät - TPS 4-1 (1-0)(1-0)(2-1)

5.55 1-0 Tommi Paakkolanvaara (Toni Dahlman, Ilkka Mikkola) 1-0

39.44 2-0 Juho Keränen (Ilkka Mikkola, Jonas Andersson) 2-0

45.43 3-0 Jonas Andersson (Daniel Corso, Justin Forrest) 3-0 tv

51.59 3-1 Jarkko Hattunen (Tommi Hannus) 3-1

56.32 4-1 Jonas Andersson (Daniel Corso) 4-1 tv

Torjunnat:

Tuomas Tarkki 14+7+13=34

Alexander Salak 9+6+9=24

Rangaistukset:

Kärpät 5 x 2 min = 10 min

TPS 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Jukka Hakkarainen – Markku Kruus

IS Tähdet:

*** Jonas Andersson

** Ilkka Mikkola

* Toni Dahlman

Yleisömäärä: 6006

Ottelutilastot / SM-liiga