Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

KalPa - TPS

1-2
LA 17.1.2009

Otteluraportti: KalPa - TPS 17.1.2009

 

TPS haki kaksi pistettä Kuopiosta

TPS onnistui Kuopiossa tasoittamaan kotijoukkueen johdon ja viemään pelin jatkoajalle. Jatkoajalle ratkaisijan roolin otti Markus Nordlund, joka ylivoimalla laukoi joukkueelleen ylimääräisen sarjapisteen tuoneen 2-1 maalin.

Ottelun maalinteon aloitti kotijoukkue KalPa. Joukkue hyödynsi heti ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti. Kalle Sahlstedt heitti siniviivalta maalille, ja kiekko painui lihamuurin läpi Jyri Junnilan lapaan. Junnila kiitti ja siirsi omansa yhden maalin johtoon.

TPS:n tasoitus syntyi toisessa erässä. Hyvään vireeseen päässyt Sami Venäläinen hassutti kiekon saatuaan vastustajat maalivahtia myöten pihalle ennekuin siirsi kiekon sisään. Syötön tarjoilivat niin ikään tehonsa löytäneet Jamie Johnson ja Ville Vahalahti.

Päätöseräkään ei tuonut ratkaisua kumpaankaan suuntaan. Joukkueet pelasivat tarkasti eikä maalipaikkoja syntynyt. Jatkoajalla TPS sai tilaisuuden Tuomas Kiiskisen otettua kahden minuutin rangaistuksen ryntäyksestä. Johnson ja Marko Kiprusoff tekivät tarjoilun Markus Nordlundille, joka latasi turkulaisille arvokkaan voiton jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Etukäteen ottelusta povattiin tasaista ja vähämaalista. Tällä kertaa veikkaukset onnistuivat nappiin molempien seikkojen suhteen. Kuuluisat pienet marginaalit ratkaisivat ja tasainen peli olisi yhdellä pompulla voinut ratketa jo varsinaisella peliajalla jompaankumpaan suuntaan.

Turkulaiset ovat olleet johdossa parissa edellisessä vieraspelissään, mutta poistuneet lopulta kotimatkalle ilman pisteitä. Nyt pisteet tulivat todella tärkeään paikkaan niin itseluottamuksen kuin sarjataulukonkin kannalta.

TPS nousi sarjataulukossa kaksi sijaa ja on nyt 11. Kymmenentenä oleva Pelicans on enää pisteen päässä. Lisäpisteitä TPS hakee seuraavan kerran tiistaina isännöidessään sarjakärki JYP:iä.

 

KalPa - TPS 1-2 ja (1-0)(0-1)(0-0)(0-1)

6.12 Jyri Junnila (Kalle Sahlstedt, Teemu Hartikainen) 1-0 yv

25.14 Sami Venäläinen (Ville Vahalahti, Jamie Johnson) 1-1

64.23 Markus Nordlund (Jamie Johnson, Marko Kiprusoff) 1-2 yv

Torjunnat:

Mika Oksa 5+9+1+1=16

Alexander Salak 10+7+10+4=31

Rangaistukset:

KalPa 4 x 2 min = 8 min

TPS 3 x 2min = 6 min

Päätuomarit: Hannu Henriksson – Tero Toivola

Yleisömäärä: 4740

Ottelutilastot / SM-liiga