Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

JYP - TPS

5-1
PE 24.10.2008

Otteluraportti: JYP - TPS 24.10.2008

JYP tyly isäntä turkulaisille

Kotijoukkue JYP ei antanut TPS:n yllättää itseään perjantain liigakamppailussa. JYP otti sarjapisteet sarjajohtajan tyylille sopivasti maalein 5-1. Jälleen kerran TPS:n kohtaloksi koitui heikko toinen erä, jonka JYP vei 3-0.

Avauserä enteili ottelusta tasaista ja vähämaalista. TPS piti yllä hyvää vauhtia ja sarjajohtaja JYP oli välillä ihmeissään liukkaiden turkulaisten kanssa. Erän ainoa maali merkittiin silti kotijoukkueen sarakkeeseen. Maalin ohjasi luvattoman korkealta ilmasta Harri Pesonen.

Toisessa erässä pelin henki selvisi, eikä voittajasta enää sen jälkeen ollut epäselvyyttä. JYP latoi Alexander Salakin selän taakse erän aikana kolme maalia. Toisen osuman viimeisteli Antti Virtanen maalin kulmalta. Kolmas osuma syntyi ylivoimalla, kun Juha-Pekka Hytönen suti maalin edustalta pikkumustan sisään. Viimeinen niitti oli Tuomo Laukkasen laukoma 4-0 osuma ajassa 34.43.

Päätöserässä molemmat onnistuivat maalinteossa kerran. TPS:n ainokaisen viimeisteli ylivoimalla puolustaja Antti Halonen, jolle osuma oli jo kauden viides. Erinomaisen syötön tarjoili Jamie Johnson. Loppulukemat 5-1 survoi läheltä Filip Riska.

TPS:llä pelitaukoa torstaihin asti

JYP pelasi juuri sillä tyylillä, mitä valmentaja Kalle Kaskinen oli ennakoinutkin. Peli ei aina ole kaunista katsottavaa, mutta se tuottaa tulosta.

- JYP pelaa työteliäästi, tehokkaasti ja tylysti, Kaskinen tiivisti.

TPS ei ollut missään nimessä vastaantulija, mistä kertovat ottelun torjuntatilastotkin. Loppulukemat osoittavat kuitenkin jälleen kerran sen tosiseikan, että TPS:n maalinteko ei ole hyvissä kantimissa. Laukausten tehokkuudessa on toivomisen varaa, sillä TPS tekee jatkuvasti vastustajan maalivahdista hyvän. Vedoissa ei ole maskia, tehoa ja yllätyksellisyyttä.

TPS pääsee pitkästä aikaa huilaamaan torstaihin asti. Siinä ajassa ulkomaalaisavut pääsevät entistä paremmin mukaan joukkueen kuvioihin. Koko joukkue pääsee myös paneutumaan harjoitteluun kiireisiä viime viikkoja tiiviimmin.

TPS kohtaa ensi torstaina Oulussa Kärpät. Seuraava kotiottelu on 1.11. Ilvestä vastaan.

JYP - TPS 5-1 (1-0)(3-0)(1-1)

13.44 Harri Pesonen (Ville Mäntymaa, Tuomo Laukkanen) 1-0

22.11 Antti Virtanen (Jarkko Immonen, Tuomas Pihlman) 2-0

26.26 Juha-Pekka Hytönen (Jiri Bicek, Ossi Louhivaara) 3-0 yv

34.43 Tuomo Laukkanen (Harri Pesonen, Filip Riska) 4-0

53.34 Antti Halonen (Jamie Johnson, Antti Erkinjuntti) 4-1 yv

57.20 Filip Riska (Olli Malmivaara) 5-1

Torjunnat:

Pekka Tuokkola 8+5+12=25

Alexander Salak 5+10+6=21

Rangaistukset:

JYP 8 x 2 min = 16 min

TPS 5 x 2 min = 10 min

Päätuomarit: Jukka Hakkarainen – Markku Kruus

IS Tähdet:

*** Harri Pesonen

** Ville Mäntymaa

* Pekka Tuokkola

Yleisömäärä: 3937

Ottelutilastot / SM-liiga