Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Jokerit - TPS

3-0
LA 13.9.2008

Otteluraportti: Jokerit - TPS 13.9.2008

TPS:n kausi alkoi tappiolla

TPS aloitti liigakautensa 0-3 tappiolla Jokereille. TPS:n selkeät ongelmat Jokereihin verrattuna olivat maalivahtipelissä ja maalinteossa. Nämä ratkaisevat osa-alueet käänsivät pelin kotijoukkueelle.

Ottelun avausmaali merkittiin Jokereille. TPS-puolustaja vietiin kahville ja tämän jälkeen veto Alexander Salakin längistä löysi tiensä maaliin. Maalin tekijäksi merkittiin Jani Rita.

TPS:n hallinnasta huolimatta myös toinen maali merkittiin kotijoukkueen sarakkeeseen. Jokerit hyödynsi ottelun toisen maalipaikkansa ylivoimalla pelikellon pysähtyessä aikaan 15.43. Paluukiekosta maalin viimeisteli Mikko Jokela.

Toisessa erässä ei yleisöä liioilla tapahtumilla hemmoteltu. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Antti Reivonen, jonka läpiajon päätteeksi laukoma kuti psähtyi Juuso Riksmanin patjoihion.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän ensimmäisen kymmenminuuttisen lopulla. Jokerit riisti kiekon keskialueella, ja erittäin terävän ja nopean vastaiskun yläkulmaosumaan päätti Kalle Kerman.

Ottelu osoitti kylmästi sen tosiasian, että kuluvallakin kaudella jääkiekko on maalintekopeli. TPS hallitsi peliä monella osa-alueella, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Loppulukemat 3-0 kertovat tylyä faktaa siitä, kenelle sarjapisteet kuuluvat.

Kaiken kaikkiaan harvalukuinen yleisö näki pelin, jossa ei suuria intohimoja ollut. Aktiivisuus oli mennyt eteenpäin Nordic Trophyn kohtaamisesta, mutta vieläkään joukkueet eivät olleet odotetulla tasolla.

TPS haastoi vastustajaa esimerkillisesti. Karvauspeli oli hyvää ja hyökkäyksiin lähdöt olivat nopeita. Maalinteko kuitenkin mätti pahasti, eivätkä pisteet ollet missään vaiheessa matkaamassa Turkuun.

Kotijoukkueesta suurimmat tähdet olivat maalivahti Juuso Riksman ja puolustaja Mikko Jokela. Turkulaisista suuren vaikutuksen teki Jarkko Hattunen, joka uskalsi haastaa vastustajaa ja tehdä läpi ottelun omia itsenäisiä ratkaisuja.

Valmentaja Kalle Kaskinen ei ollut aivan tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

- Peruspeli oli ihan hyvää, mutta kokonaisuus oli liian hygieeninen. Pelin pitäisi olla suoraviivaisempaa  ja reagoinnin pitäisi olla paljon nopeampaa, Kaskinen totesi.

TPS:n kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla HPK:ta vastaan.

Tilastot liigan sivuilta