Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

HPK - TPS

1-2
LA 15.11.2008

Otteluraportti: HPK - TPS 15.11.2008

TPS:lle jälleen vierasvoitto

TPS haki sarjapisteet Hämeenlinnasta kovan ja tasaisen taistelun päätteeksi maalein 2-1. Turkulaisten toisen peräkkäisen vierasvoiton sinetöi päätöserässä Aki Uusikartano. Sarjataulukko tasoittui kierroksen jälkeen entisestään, kun myös muut peräpään joukkueet napsivat pisteitä.

Vauhdikas ja tasainen avauserä päättyi lukemiin 1-1. Maalinteon aloitti vierailija TPS seitsemännellä minuutilla. Mikko Eloranta karvasi kiekon itselleen laukoen kohti maalia. Teemu Lassilan torjumassa paluukiekossa oli nopeimmin paikalla Joni Töykkälä, jolle maali oli ensimmäinen TPS-paidassa.

HPK tasoitti melko nopeassa tahdissa. Asialla oli siirretyn rangaistuksen aikana Janne Kolehmainen.

Tuomaristo tulkitsi sääntökirjaa melko tarkasti jakamalla jo avauserässä molemmille joukkueille neljä kakkosta. Kaiken kaikkiaan ottelussa tuomittiin 17 kaksiminuuttista, mikä oli selkeästi liikaa reilua kamppailua sisältäneelle ottelulle.

Toisessa erässä peli aaltoili avauserän tapaan tasaisena. Ainoat tilastomerkinnät syntyivät rangaistuksista, joita kotijoukkueelle tuomittiin kaksi ja vieraille yksi.

Ottelun voittomaali syntyi ajassa 49.11. Sami Venäläinen teki hyvän esityön vahvalla raatamisella. Tilanteen pelasi loppuun asti Aki Uusikartano, joka ratkaisi pisteet turkulaisille kauden kuudennella osumallaan.

HPK sai oman tasoitusmahdollisuutensa loppuhetkillä päästessään kahden miehen ylivoimalle. Kun vielä Lassila otettiin maalilta, pääsi kotijoukkue hetken pyörittämään kuudella kolmea vastaan. TPS ja maalivahti Alexander Salak selvisivät pinteestä kunnialla.

Roolit hallussa 

Ottelu oli viihdyttävä ja loppuun asti jännittävä. Kuuluisat pienet marginaalit ratkaisivat jälleen, ja tällä kertaa TPS oli pisteiden arvoinen. Yksi pomppukiekko toiseen suuntaan olisi saattanut kääntää pisteet toisinpäin.

TPS pelasi jälleen hyvin nimenomaan joukkueena. Tiistain tapaan jokainen pelaaja tiesi, mitä hänen on kentällä tehtävä. Kukaan ei tehnyt turhia ylimääräisiä kikkoja, mutta ei myöskään jättänyt tekemättä mitään ennalta sovittua.

TPS on edelleen sarjataulukossa jumbona kahdesta peräkkäisestä voitosta huolimatta. Seuraavat kaksi voittoa saattavat muiden otteluiden tuloksista riippuen nostaa turkulaiset jo kymmenen joukkoon. Sarja on ennätystasainen, ja lauantain kierros vain lisäsi tasaisuutta tyvipään joukkueiden napsittua pisteitä.

Ensi viikolla TPS pelaa kolme kotiottelua. Sarjaviikon avaa tiistaina ottelu Tampereen Ilvestä vastaan.

HPK - TPS 1-2 (1-1)(0-0)(0-1)

6.18 Joni Töykkälä (Mikko Eloranta) 0-1

8.14 Janne Kolehmainen (Jukka-Pekka Laamanen) 1-1 sr

49.11 Aki Uusikartano (Jarkko Hattunen, Sami Venäläinen) 1-2

Torjunnat:

Teemu Lassila 7+4+3=14

Alexander Salak 7+11++12=30

Rangaistukset:

HPK 9 x 2 min = 18 min

TPS 8 x 2 min = 16 min

Päätuomarit: Vesa Keränen – Tuomo Sorakangas

IS Tähdet:

*** Alexander Salak

** Aki Uusikartano

* Janne Kolehmainen

Yleisömäärä: 3673

Ottelutilastot / SM-liiga