Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

HIFK - TPS

4-6
TO 5.3.2009

Otteluraportti: HIFK - TPS 5.3.2009

TPS taisteli tiensä kympin sakkiin

TPS otti Helsingissä elintärkeät pisteet IFK:lta maalein 6-4 edeten kymmenen joukkoon. TPS:n voitto-osuma syntyi ylivoimalla vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Sitä ennen TPS oli noussut maalin takaa kolmesti tasoihin.

Avauserän alkuminuutit eivät juhlaa olleet. TPS jännitti ja kiekko poltti lavassa, ja kotijoukkueella puolestaan näytti olevan käynnistysvaikeuksia. Molemmat erän maalitkin syntyivät melko onnekkailla tavoilla, eivätkä niinkään järjestelmällisesti tehtyinä.

Avausmaali merkittiin kotijoukkueelle. Kim Hirschovits ei osunut Hannu Pikkaraisen tarjoamaan syöttöön, mutta lopulta kiekko lipui maaliin Hirschovitsin luistimesta. Tilanne tarkastettiin videolta, eikä tuomaristo nähnyt syytä hylkäämiseen.

TPS tasoitti ylivoimalla. Sami venäläisellä oli tuhannen taalan paikka iskeä tasoitus takatolpalta, mutta aikailu maksoi maalin. Jälkitilanteesta osuma kuitenkin syntyi, kun Ville Vahalahden syöttöyritys pomppi IFK-pelaajan kautta sisään.

Toisessa erässä nähtiin niin ikään maali molemmilta joukkueilta. Rony Ahonen sutaisi siniviivalta punanutut johtoon liigauransa avausosumalla. TPS tasoitti vajaata minuuttia myöhemmin, kun Mikko Eloranta iski voimalla kiekon yläpeltiin maalin edustalta.

Päätöserään jäi paljon panosta. TPS-kannattajille tarjoiltiin monenlaisia tunnetiloja taivaan ja helvetin väliltä. Ensimmäisen kerran taivas tuntui putoavan niskaan jo kolmannen erän avausminuutilla. Liian innokas hyökkäys kostautui ja Teemu Ramstedt pääsi vapaasti polkemaan läpi kentän. Tarkka veto sujahti terävästi ohi Alexander Salakin.

TPS käänsi pelin ennen kuin pelikello ehti näyttää kahta minuuttia. Ilari Filppula otti esimerkillisesti vastuuta tasoittaen pelin. Filppula piti kiekkoa maalin takana ja väänsi maalin kunnon vanhanaikaisella. 24 sekuntia myöhemmin asialla oli Max Kolu, joka hyödynsi terävällä vedolla Tuomas Suomisen loistavan esityön.

Ajassa 45.00 turkulaisten maailma synkkeni jälleen, kun Max Wärnin veto sujahti helpohkosti sisään. Tasoituksen jälkeen TPS puski päätään seinään saamatta ratkaisevaa maalia. Kiekkoa saatiin maaliviivalle ja tolppaan, mutta se ei riittänyt.

TPS sai ylivoiman kaksi minuuttia ennen loppua, ja se koitui TPS:n pelastukseksi. Eloranta ja Antti Erkinjuntti petasivat paikan Aki Uusikartanolle, joka tykitti turkulaisten voittomaalin ajassa 58.32. Loppulukemat 4-6 viimeisteli tyhjiin illan toisella osumallaan Ilari Filppula.

TPS oli pakkovoiton edessä ja hoiti homman kunnialla kotiin. Peli ei ollut maailman upeinta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Upean ja tärkeän voiton jälkeen on turha ruveta puuttumaan pelin puutteisiin. Niitä varmasti korjataan seuraavaan peliin, johon pystytään lähtemään eri lähtökohdista.

Kai Suikkanen ei pelin jälkeen peitellyt tyytyväisyyttä vaan julisti olevansa maailman onnellisin mies. vastaavia ilmeitä oli luettavissa koko joukkueen kasvoilta. Muutamien viime pelien esityksillä joukkue on paikkansa kymmenen joukossa ansainnut.

HIFK ja TPS aloittavat keskinäiset pudotuspelikarsinnat lauantaina Helsingissä. Sarja jatkuu sunnuntaina Turussa ja mahdollisesti tarvittava kolmas ottelu mitellään tiistaina nykyisessä pääkaupungissa. Siihen peliin HIFK tulee täysin toisella asenteella, mutta TPS pyrkii vastaamaan samalla mitalla. Torstain ottelun perusteella on aivan turha tehdä mitään analyyseja jatkoa ajatellen.

HIFK - TPS 4-6 (1-1)(1-1)(2-4)

5.30 Kim Hirschovits (Hannu Pikkarainen, Max Wärn) 1-0

13.35 Ville Vahalahti (Ilari Filppula) 1-1 yv

30.39 Rony Ahonen (Jussi Pesonen) 2-1

31.30 Mikko Eloranta (Kyle Klubertanz, Antti Erkinjuntti) 2-2

40.50 Teemu Ramstedt (Jussi Pesonen) 3-2

41.23 Ilari Filppula (Sami Venäläinen, Ville Vahalahti) 3-3

41.47 Max Kolu (Tuomas Suominen, Joni Töykkälä) 3-4

45.00 Max Wärn (Kim Hirschovits, Rony Ahonen) 4-4

58.32 Aki Uusikartano (Antti Erkinjuntti, Mikko Eloranta) 4-5 yv

59.56 Ilari Filppula 4-6 tm

Torjunnat:

Jani Nieminen 7 (vaihto 20.00)

Aleksis Ahlqvist 5+9=14

Alexander Salak 15+8+8=31

Rangaistukset:

HIFK 5 x 2min = 10 min

TPS 7 x 2min = 14 min

Päätuomarit: Antti Hämäläinen – Jyri Rönn

IS Tähdet:

*** Ilari Filppula

** Kim Hirschovits

* Aki Uusikartano

Yleisömäärä: 6222

Ottelutilastot / SM-liiga