Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

Ässät - TPS

1-4
TI 14.10.2008

Otteluraportti: Ässät - TPS 14.10.2008

TPS:lle kauden ensimmäiset vieraspisteet

TPS haki Porista maukkaan 4 - 1 – vierasvoiton kotijoukkue Ässistä. Voitto oli turkulaisille kauden ensimmäinen vierasvoitto. Ässille tappio oli kotihallissa neljäs peräkkäinen.

Avauserässä molemmat maalivahdit joutuivat huhkimaan ison torjuntamäärän kanssa. Eero Kilpeläinen ennätti kiekon eteen 10 ja Alexander Salak 13 kertaa. Kilpeläisellä oli torjuttavanaan selkeästi pahemmat tilanteet, mutta siitä huolimatta ainoan maalin teki kotijoukkue Ässät. Avausmaalin tekijä oli Matti Kuparinen.

Toisessa erässä TPS esitti niitä otteita, joita on kaivattu. Kaksi maalia nostivat joukkueen ansaittuun johtoon, mutta enemmänkin osumia olisi siitä pyörityksestä voinut tehdä. Tasoitus syntyi tällä kaudella jo maaliennätyksensä tehneen Antti Halosen lavasta. TPS pääsi laukomaan useamman kerran, mutta vasta Halosen viimeinen niitti löysi tiensä verkkoon.

TPS jatkoi hurjaa pyöritystä maalin jälkeen, ja Ässät oli pakotettu aikalisään jo ennen erän puoltaväliä. Aikalisä ei kotijoukkueelle kaivattua rauhoitusta tuonut, sillä TPS siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ajassa 32.19. Asialla oli kultakypärä Aki Uusikartano, joka päätti oivan syöttelyn tiukkaan lämäriin maalin kattoon. Syöttöpisteen napanneelle Tuomas Suomiselle tehopiste oli kauden ensimmäinen.

Toisen erän loppupuoli ja päätöserän ensimmäinen vartti olivat tasaista vääntöä. TPS yritti pitää Ässien kavennuspaikat minimissä, ja onnistuikin taktiikassaan hyvin. Vapauttava kolmas osuma syntyi vasta kolme minuuttia ennen loppusummeria. Maalin arkkitehteina olivat toisen maalin tapaan Suominen ja Antti Erkinjuntti, jotka petasivat paikan Casper Santaselle. Santanen veti tulisesti mällin oikeaan yläkulmaan sinetöiden turkulaisten voiton. Maali oli Santaselle lyhyen liigauran ensimmäinen.

Loppulukemat 1-4 viimeisteli tyhjään porilaismaaliin Uusikartano, jolle osuma oli illan toinen.

TPS laukoi aktiivisesti

Valmentaja Kalle Kaskinen nosti ottelun jälkeen esille laukausten määrän. Joukkue laukoi ottelussa 55 kertaa, mikä on sellainen määrä mistä jokunen kiekko löytää yleensä tiensä maaliinkin.

 - Hyvä, ansaittu voitto. Nyt pystyimme pelaaman tasaisen kuusikymmenminuuttisen, totesi Kaskinen.

Kaksi tehopistettä saalistaneille Tuomas Suomiselle ja Antti Erkinjuntille tehomerkinnät antavat varmasti lisää itseluottamusta. Alkukausi ei pisteiden valossa ole mennyt putkeen, ja mailaa on ruvettu puristamaan liikaa. Kun samanlaisia onnistumisia saadaan laajemmalle rintamalle, alkaa pahin kipsi olla voitettu kanta. Tyytyväinen voi olla myös Casper Santanen, joka teki loistavan tulokaskauden ensimmäisen maalinsa upealla vedolla.

Yksi voitto ei sinällään kaikkia ongelmia ratkaise, mutta toivottavasti se ainakin hillitsee spekulaatioita valmentajanvaihdoksesta. Historia on toistuvasti osoittanut, ettei se tie pitkälle vie. Toki muutama säännön vahvistava poikkeus on olemassa, mutta yleensä valmentajanvaihdon aiheuttama tekohengitys jää kosmeettiseksi. Asiaa sivusi kommentissaan myös Ässien käskyttäjä Alpo Suhonen, joka toivoi voiton lyövän stopin turkulaisten keskusteluille valmennuksen vaihdosta.

TPS jatkaa sarjaa torstaina kotiottelulla kolmen peräkkäistappion kurjimukseen joutunutta Pelicansia vastaan.

 


 

Ässät - TPS 1-4 (1-0)(0-2)(0-2)

18.24 Matti Kuparinen (Tommi Huhtala, Veli-Matti Savinainen) 1-0

24.49 Antti Halonen (Jamie Johnson) 1-1

32.19 Aki Uusikartano (Tuomas Suominen, Antti Erkinjuntti) 1-2

56.51 Casper Santanen (Tuomas Suominen, Antti Erkinjuntti) 1-3

59.20 Aki Uusikartano 1-4 tm

Torjunnat:

Eero Kilpeläinen 10+7+8=25

Alexander Salak 13+2+6=21

Rangaistukset:

Ässät 2 x 2 min = 4 min

TPS 2 x 2 min = 4 min

Päätuomarit: Tom Laaksonen – Tatu Savolainen

IS-Tähdet:

*** Aki Uusikartano

** Antti Erkinjuntti

* Alexander Salak

Yleisömäärä: 3851

Ottelutilastot / SM-liiga