Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

TPS - JYP

2-4
MA 23.3.2009
Turku

Otteluraportti: TPS - JYP 23.3.2009

JYP päätti turkulaisten kiekkokauden

JYP otti ottelusarjassa ratkaisevan neljännen voiton maalein 4-2. Voitolla jyväskyläläiset etenivät jatkoon ja neljän parhaan joukkoon. TPS:n kausi päättyi kahdeksanteen sijaan.

TPS tuli otteluun todella vahvasti, ja JYP joutui statistin rooliin. Kotijoukkueen asenne tuotti tulosta jo ajassa 3.37 ylivoimalla. Ilari Filppula veti tulisesti ja Sami venäläinen ohjasi taidokkaasti maalin edestä.

TPS:n kova liike pakotti kankeat JYP-pakit virheisiin, ja TPS sai lisää ylivoimaa. Ylärimaan kiekko kerran saatiin, mutta maaliin asti peliväline ei tietään löytänyt. Ero pysyi yhdessä maalissa, mikä ei jatkossa valitettavasti riittänyt.

Alexander Salak joutui torjuntatöihin ensimmäisen kerran hieman ennen erän puoltaväliä. Loppuerässä torjuntoja tuli tasaisesti, ja JYP oli pelissä mukana.

Toisessa erässä kotijoukkueen liike alkoi hiipua. JYP:ille annettiin eväät pelin hallintaan ja kontrollointiin. Varsinaisia tilanteita JYP ei kuitenkaan saanut itse luotua, ja tasoitukseen tarvittiinkin TPS:n avitusta. TPS menetti kiekon omalla sinisellä, ja yhtäkkiä Salakin edessä oli kolme JYP-pelaajaa. Salak pelattiin jäihin ja tasoituksen nosti sisään Tuomas Vänttinen.

JYP siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ajassa 46.12. Kiekko ajautui sattumien kautta Filip Riskalle, jonka suupaisu lirui Salakin polvisuojusten välistä sisään.

Turkulaisleirissä tunnelmat nousivat uudelleen kattoon 32 sekuntia myöhemmin. Venäläinen syötti poikittain siniviivan yli Ville Vahalahdelle, joka täräytti kiekon voimalla etukulmasta sisään.

JYP ratkaisi ottelun ja ottelusarjan itselleen viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Voittomaali syntyi ylivoimalla vieraiden pelatessa neljällä kolmea vastaan. Kiekon pussitti tarkalla ja kovalla vedolla Jyrki Välivaara.

Lopullisen sinetin iski kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Tuomas Pihlman, jonka tarkka veto painui alakulmaan.

Ottelusarja oli tasainen, ja jatkoon olisi voinut mennä kumpi joukkue tahansa. JYP oli kuitenkin rutiinitasoltaan sen verran osaavampi, että se riitti tällä kertaa. TPS pystyi hallitsemaan peliä aika ajoin, mutta virta ei riittänyt jatkuvaan paineeseen kuudessa ottelussa.

Yksi TPS:n murheenkryyni koko kauden ajan oli ylivoimapeli. Se ei juurikaan parantunut pudotuspeleissä, mikä osaltaan oli syynä ottelusarjan tappioon. Tasaisissa vähämaalisissa otteluissa pitäisi ylivoimat käyttää paljon tehokkaammin.

Vaikka TPS ei neljän joukkoon yltänyt, jäi kaudesta viimeisten pelien ansiosta hyvä maku. Lähtökohdat ensi kauteen ovat hyvät, kun valmennus pysyy samana ja joukkuekin koostuu pitkälti samoista pelaajista kuin tällä kaudella. Jos yleisön tuki saadaan taakse jo runkosarjan aikana, voidaan ensi kaudesta odottaa jälleen duurivoittoista. Kun yleinen ilmapiiri turuilla ja toreilla saadaan positiiviseksi, vaikuttaa se tekemiseen joka tasolla.

TPS - JYP 2-4 (1-0)(0-1)(1-3)

3.37 Sami Venäläinen (Ilari Filppula, Ville Vahalahti) 1-0 yv

30.37 Tuomas Vänttinen (Kalle Kaijomaa, Olli Sipiläinen) 1-1

46.12 Filip Riska (Olli Sipiläinen, Tuomas Vänttinen) 1-2

46.44 Ville Vahalahti (Sami Venäläinen) 2-2

51.26 Jyrki Välivaara (Jarkko Immonen, Antti Virtanen) 2-3 yv

56.33 Tuomas Pihlman (Tuomas Vänttinen, Malmivaaraara) 2-4

Torjunnat:

Alexander Salak 12+17+2=31

Pekka Tuokkola 9+8+7=24

Rangaistukset:

TPS 8 x 2 min = 16 min

JYP 9 x 2 min = 18 min

Päätuomarit: Markku Kruus – Ville Vuohtoniemi

Yleisömäärä: 11820

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat