Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

TPS - JYP

2-1
TO 19.3.2009
Turku

Otteluraportti: TPS - JYP 19.3.2009

 

TPS kiri ottelusarjassa tasoihin

TPS taisteli jälleen upeasti lähes täyden Turkuhallin riemuksi. Yli 10 000 katsojaa näki ratkaisun jatkoajalla kellon pysähtyessä lukemiin 75.27. Riemukkaan ratkaisuosuman teki ylivoimalla Aki Uusikartano.

TPS aloitti väkevästi, ja Max Kolu oli läpiajossa jo puolen minuutin kohdalla. Hieman myöhemmin Antti Erkinjuntti petasi itselleen paikan, mutta sujautti lopulta ohi maalin. Erän edetessä peli tasoittui, ja kuten usein alakynnessä ollut joukkue iski. Avausosuman iski tarkalla siniviivalaukauksella Mikko Viitanen.

TPS tasoitti erän viimeisellä minuutilla. Kiekko pelattiin Erkinjuntille, joka ei aikaillut vaan täräytti voimalla pelin tasoihin.

Toisessa ja kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka varsinkin kotijoukkue sai kokeilla kohtuullisesti myös ylivoimaa. Ratkaisua jouduttiin ensimmäisen Turun kohtaamisen tapaan hakemaan jatkoajalta.

JYP:in maalintekijä Viitanen passitettiin jäähypukille jatkoajalla, eikä TPS jättänyt enää ylivoimatilannetta käyttämättä. Aki Uusikartano heitti maalin takaa kiekon pelattavaksi, ja maalivahti Pekka Tuokkola kauhoi kiekon sisään.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 2-2. Sarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä, ja seuraava Turun ottelu pelataan maanantaina. Turkulaisyleisö on joukkueen mukana herännyt horroksesta, ja antaa uskomattomalla tavalla täyden tukensa taistelevalle joukkueelle. Maanantaina yleisö pääsee vielä kerran näyttämään kyntensä tässä ottelusarjassa.

JYP:in valmentaja Risto Dufva oli tappion jälkeen yllättävän rauhallisella tuulella.

- Oltiin tänään kyllä pikkaisen heikompia. Kaksi erää oli tasaista, kolmas oli kotijoukkueen ja jatkoajalla molemmilla oli paikkansa. Voitot ovat 2-2, pleijareita parhaimmillaan, Dufva kertoi.

Kai Suikkanen jakoi jälleen auliisti kiitosta kotiyleisölle. Hän toivoi maanantaina jälleen tupaa täyteen villejä turkulaisia. Itse peliä Suikkanen kuvaili lyhyesti.

- Nostettiin omaa pelaamisen tasoa edellisestä ottelusta. Oltiin energisiä ja hyviä, hän tiivisti.

TPS - JYP 2-1 ja (1-1)(0-0)(0-0)(1-0)

10.01 Mikko Viitanen (Olli Sipiläinen) 0-1

19.17 Antti Erkinjuntti (Mikko Eloranta, Markus Nordlund) 1-1

75.27 Aki Uusikartano (Antti Erkinjuntti, Marko Kiprusoff) 1-2 yv

Torjunnat:

Alexander Salak 9+12+11+9=41

Pekka Tuokkola 10+7+9+5=31

Rangaistukset:

TPS 6 x 2 min + 10 min = 22 min

JYP 9 x 2 min + 10 min = 28 min

Päätuomarit: Timo Favorin – Hannu Henriksson

IS Tähdet:

*** Aki Uusikartano

** Antti Erkinjuntti

* Pekka Tuokkola

Yleisömäärä: 10904

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat