Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

TPS - HIFK

4-1
SU 8.3.2009
Turku

Otteluraportti: TPS - HIFK 8.3.2009

TPS jatkoon loistoesityksellä

TPS tarjoili sunnuntai-illan ratoksi kotihallissaan todellisen näytön osaamisestaan. Huikeatunnelmaisessa ottelussa kaatui HIFK selkeästi maalein 4-1. TPS eteni voitolla kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavassa ottelusarjassa vastaan asettuu runkosarjan ykkönen JYP.

Otteluiden alut eivät ole olleet TPS:n vahvimpia puolia tällä kaudella. Nyt lataus oli kuitenkin kohdallaan ja ensimmäiset minuutit mentiin todella vahvasti TPS-painotteisesti. Vahva alku myös palkittiin tuloksen muodossa. Antti Erkinjuntti poimi Marko Kiprusoffin vedon maalin kulmalta, kiersi maalin ja survoi laatan vanhanaikaisella maaliin.

- Alussa meillä oli hurmos, harvoin olen nähnyt noin hyvää ja nöyrää kymmenminuuttista. Loppuerässä nöyryys hieman karisi, Kai Suikkanen totesi avauserästä.

HIFK onnistui tasoittamaan pelin kotijoukkueen kovimman latauksen hieman laannuttua. Ilkka Heikkisen veto pomppi pelaajien kautta maalin kulmalle, josta Arttu Luttinen sai pistää kiekon vapaasti sisään.

Uusikartanon ketju ratkaisijana

Toisessa erässä TPS pelasi jälleen mallikkaasti eikä antanut vastustajalle tilaa. HIFK laukoi paljon, mutta Alexander Salak pystyi poimimaan laukaukset melko helposti. Vahvimmin vieraita pyöritti Aki Uusikartanon ketju, jossa laidoilla pelasivat Mikko Eloranta ja Antti Erkinjuntti. Ketju olikin asialla TPS:n toisessa osumassa, joka lopulta jäi myös ottelun voittomaaliksi. Uusikartano löysi ylivoimalla nappisyötöllä Elorannan, joka pääsi lataamaan vastakiekkoon maalin edestä.

Ratkaisun makua oli ilmassa ajassa 42.30, kun TPS pääsi ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pelattiin Elorannalle, joka pääsi sutimaan oman paluukiekkonsa maaliviivan yli. Tähänkin maaliin syötön tarjoili Uusikartano, jolle syöttöpiste oli illan kolmas.

TPS ei johtoasemassa sortunut pelkkään puolustamiseen, vaan uskalsi jatkaa rohkeata peliä. Välillä TPS joutui roiskimaan kiekkoa ulos alueelta, mutta sekin kuuluu pelin henkeen johtoasemassa pelattaessa.

Loppunumerot 4-1 viimeisteli puolustaja Joonas Järvinen. Järvinen veti voimalla kiekon laitaan, josta se pomppasi voimakkaasti keskialueelle kierien lopulta sisään tyhjään helsinkiläismaaliin. Syöttöpiste merkittiin maalivahti Salakille.

 Vanhat hyvät ajat palasivat Turkuhalliin

Ottelu näytti turkulaisen jääkiekon olevan hengissä. TPS:n voiton lisäksi yhtä tärkeä ja oleellinen asia oli yleisön palaaminen lehtereille. Yleisön asenne oli vähintään samaa luokkaa kuin joukkueen kentällä. Tunnelma hallissa oli suorastaan huikea, mistä iso kiitos jäyhäksi moititulle turkulaisyleisölle.

- Oli kiva pelata kun hallissa oli ääntä ja kannustusta. Kiprun kanssa juteltiin että tästä tulee aivan vanhat hyvät ajat mieleen, totesi illan sankareihin lukeutunut Mikko Eloranta.

HIFK-luotsi Kari Jalonen antoi täyden tunnustuksen kotijoukkueelle.

- Onnittelut TPS-organisaatiolle ja ennen kaikkea joukkueelle. Erittäin vahva esitys kahtena peräkkäisenä iltana. Pelasimme hyvin, mutta vastustaja pelasi vielä paremmin, Jalonen tunnusti.

TPS:n Kai Suikkanen piti jalat maassa, vaikka viime päivinä on tapahtunut paljon. Paikka kymmenen joukkoon varmistui vasta torstaina, ja nyt joukkue on jo varmistanut paikkansa neljännesvälierissä.

- Loistava suoritus joukkueelta. Kaikki miehet antoivat kaikkensa, ja jokainen oli valmis maksamaan hinnan jonka voitto vaatii, Suikkanen muistutti.

Suikkanen jakoi sydämelliset kiitokset myös loistavalle kotiyleisölle, joka viime minuutit kannusti joukkuetta seisaaltaan.

Maanantaina huilataan  

TPS ansaitsi kiistatta voittonsa ottelusarjassa. Kaksi voittoa kahdella päästetyllä maalilla ei jätä selittelyille sijaa. HIFK:lle kausi on ollut pettymys, mutta realistisesti ajateltuna joukkue ei paljon parempaan pysty. HIFK on median lempilapsi, jolta odotetaan joka vuosi hieman liikaa todellisuuteen nähden. Stadin ulkopuolelta asiaa tarkasteltaessa joukkueen kokoonpano ei ihmeellinen ole. Maalivahti- ja puolustuskalusto on keskitason alapuolella, ja hyökkäyksessäkin tehot ovat olleet paljon yhden ketjun varassa. Moni pelaaja on kova nimi Helsingin vanhassa hallissa, mutta vieraspeleissä he ovat melko tuntemattomia suuruuksia.

TPS huilaa maanantaina, ja haalarihommat jatkuvat tiistaina. Ottelusarja runkosarjan voittajaa JYP:iä vastaan alkaa perjantaina Jyväskylässä. Ensimmäinen kotiottelu on edessä lauantaina kello 17.00. 

TPS - HIFK 4-1 (1-1)(1-0)(2-0)

3.43 Antti Erkinjuntti (Marko Kiprusoff, Aki Uusikartano) 1-0

9.19 Arttu Luttinen (Ilkka Heikkinen) 1-1

36.29 Mikko Eloranta (Aki Uusikartano, Antti Erkinjuntti) 2-1yv

42.30 Mikko Eloranta (Aki Uusikartano, Markus Nordlund) 3-1

58.28 Joonas Järvinen (Alexander Salak) 4-1 tm

Torjunnat:

Alexander Salak 9+11+10=30

Jani Nieminen 11+8+11=30

Rangaistukset:

TPS 6 x 2 min = 12 min

HIFK 4 x 2 min + 10 min = 18 min

Päätuomarit: Antti Boman – Jari Levonen

IS Tähdet:

*** Mikko Eloranta

** Aki Uusikartano

* Alexander Salak

Yleisömäärä: 8 206

Ottelutilastot / SM-liiga

Kotijoukkueen peliajat