Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

JYP - TPS

3-2
TI 17.3.2009
Jyväskylä

Otteluraportti: JYP - TPS 17.3.2009

JYP säilytti kotietunsa

TPS ei pystynyt aivan loppuun asti sinnittelemään kotijoukkue JYP:in kyydissä. TPS nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta vajaa neljä minuuttia ennen loppua Olli Sipiläinen iski jyväskyläläisten 3-2 voitto-osuman. Otteluvoitot ovat nyt JYP:in eduksi 2-1.

Ottelun avauserä muistutti monin tavoin perjantain avauskohtaamista. Silloinkin JYP pääsi johtoon ja tuomarikaksikko yritti torpedoida turkulaisten tasoitusyritykset siinä onnistumatta. Tällä kertaa erona oli se, että molemmat tekivät erässä kaksi osumaa.

JYP iski avausmaalin jo ajassa 1.58 heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Antti Virtasen veto painui Alexander Salakin hanskan kautta juuri ja juuri yli maaliviivan. Hetken kuluttua turkulaisten tilannetta vaikeutti vielä Markus Nordlundin loukkaantuminen sekä Kyle Klubertanzin saama kymmenminuuttinen. TPS joutui taistelemaan hetken viidellä pakilla.

Kymmenen minuutin jälkeen JYP kiitti lahjaksi saamastaan ylivoimasta. TPS-alivoima ei ehtinyt nopean pystysyötön jälkeen ryhmitykseen, ja Jyrki Välivaara pääsi vetämään tulisesti. Kiekko ponnahti Salakin torjumasta paluukiekosta TPS-pelaajan kautta sisään.

Tässä vaiheessa moni ei uskonut vieraiden nousuun, mutta TPS osoitti olevansa kovassa taisteluvireessä. Joukkue kavensi heti maalin jälkeisestä vaihdosta. Kiekko ponnahti Ville Vahalahden ulottuville, joka vetäisi tiukasti aivan maalin ristikkoon.

Vieraiden tasoitus syntyi ylivoimalla. Kiekko pelattiin syvälle päätyyn, josta se toimitettiin nopeasti Klubertanzille. Klubertanz tasoitti ottelun terävällä ja tarkalla kudilla.

Kotijoukkueen peli sekosi hukatusta johdosta. Otteista tuli väkinäisiä ja JYP puski päätään seinään koko toisen erän ja suuren osan kolmattakin. Salak oli kiekon tiellä toisessa erässä 22 kertaa. JYP:in laukaukset olivat suurelta osin heikkoja ja silmittömiä. Salakin torjuntojen joukkoon ei mahtunut montaakaan todellista huippupelastusta.

TPS näytti vievän pelin jatkoajalle, mutta JYP iski salakavalasti ajassa 56.29. Olli Sipiläinen päästettiin luvattoman helposti livahtamaan pakin ja laidan välistä. Sipiläinen veti paikkaan päästyään tarkkaakin tarkemman vedon sisään ratkaisten ottelun JYP:ille.

TPS-valmennus otti rohkeasti Salakin pois jo kolme minuuttia ennen ottelun loppua. TPS sai aikaiseksi painetta ja tilanteita, mutta JYP selvisi. Lähemmäs maalia pääsi ex-JYP Ilari Filppula, joka kolisutteli maalikehikkoa vain muutama sekunti ennen summerin soittoa.

Ottelusarjan voitot ovat nyt JYP:ille 2-1. Show jatkuu torstaina Turkuhallissa. Silloin luvassa on jälleen uudet kuviot, uudet taktiikat, uusi latautuminen ja uudet tuomarit. TPS jatkaa taistelua!

JYP - TPS 3-2 (2-2,0-0,1-0)

1.58 Antti Virtanen (Tuomas Pihlman, Tuomas Vänttinen) 1-0

10.13 Jyrki Välivaara (Olli Malmivaara) 2-0 yv

10.29 Ville Vahalahti (Sami Venäläinen, Jamie Johnson) 2-1

16.30 Kyle Klubertanz (Ville Vahalahti, Jamie Johnson) 2-2 yv

56.29 Olli Sipiläinen (Olli Malmivaara) 3-2 sr

Torjunnat:

Pekka Tuokkola 7+5+8=20

Alexander Salak 16+22+12=50

Rangaistukset:

JYP 3 x 2 min = 6 min

TPS 7 x 2 min + 10 min = 24 min

Päätuomarit: Ville Vuohtoniemi – Markku Kruus

Yleisömäärä: 4180

Ottelutilastot / SM-liiga