Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

JYP - TPS

1-3
PE 13.3.2009
Jyväskylä

Otteluraportti: JYP - TPS 13.3.2009

TPS avausvoittoon ottelusarjassa

TPS haki järkevällä pelillä ottelusarjan avausvoiton Jyväskylästä. Paineiden alla pelannut kotijoukkue ei saanut peliään käyntiin missään vaiheessa. TPS:n sankareita olivat kahden maalin Kyle Klubertanz ja 43 torjunnan Alexander Salak.

Ottelu alkoi innokkaasti, mutta pian selvisi että tuomareiden linja ei ollut odotetulla playoffs-tasolla. Alkuun tuli pari yllättävän helppoa jäähyä ja kuuden minuutin kohdalla raitapaidat meinasivat jo ratkaista koko ottelun.

Avausmaalin ajassa 5.56 iski ylivoimalla Tuomas Pihlman. Hetkeä myöhemmin Filip Riska ja Aki Berg nahistelivat. Riskalle tuomittiin 10 minuuttia ja Aki Bergille 2+5+20 eli suihkukomennus. Kotiyleisö odotti ratkaisua ja niin varmaan myös JYP:in pelaajat. Viisi minuuttia ei tuottanut tulosta, eikä myöskään sitä seuranneet pari kakkosta. Pelin henki muuttui vartin kohdalla turkulaisten tasoitettua pelin. Ville Vahalahti kuskasi kiekon alueelle ja jätti Kyle Klubertanzille joka täräytti pelin tasoihin.

Toiseen erään tuomarilinja muuttui ja erässä tuomittiin enää yksi rangaistus. Sen käyttivät hyväkseen vieraat. Tauon jälkeen kehiin palannut Jamie Johnson antoi nappisyötön paikkaan hiipineelle Klubertanzille, joka viimeisteli illan toisen osumansa.

Päätöserässä nähtiin myös yksi osuma ja jälleen vieraiden toimesta. Ilari Filppulan laukaus nousi taivaisiin ja jatkosta maalin viimeisteli Ville Vahalahti.

Ottelusarjan avausvoitto ei vielä ratkaise mitään, mutta lähtökohdat huomiseen peliin ovat hyvät. TPS on voittanut kauden molemmat JYP-ottelut Turussa, joten odotukset ovat kovat. Myös paineet kasvavat JYP:in leirissä koko ajan, sillä toista tappiota ei hevin sulatettaisi.

Ottelun selkeä käännekohta oli avauserän alivoiman tappaminen. TPS pelasi ensimmäisen vartin aikana rutkasti alivoimalla, mutta selvisi siitä todella mallikkaasti. Kun TPS vielä kykeni iskemään tasoituksen heti alivoimien jälkeen, alkoi kotijououkkueen konsepti seota pahemman kerran.

Avausottelussa JYP laukoi paljon, mutta melko holtittomasti. Alexander Salak ei joutunut tekemään huipputorjuntoja, vaikka töitä riittikin tasaisesti koko ottelun. Ottelun torjunnat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ottelun voimasuhteista.

Ottelusarja jatkuu huomenna lauantaina Turkuhallissa kello 17.00.

JYP - TPS 1-3 (1-1)(0-1)(0-1)

5.56 Tuomas Pihlman (Kalle Koskinen. Ville Mäntymaa) 1-0 yv

15.12 Kyle Klubertanz (Ville Vahalahti, Ilari Filppula) 1-1

27.44 Kyle Klubertanz (Jamie Johnson, Sami Venäläinen) 1-2 yv

55.40 Ville Vahalahti (Markus Nordlund, Ilari Filppula) 1-3

Torjunnat:

Sinuhe Wallinheimo 5+0+5=10

Alexander Salak 15+11+17=43

Rangaistukset:

JYP 6 x 2min + 10 min = 22 min

TPS 7 x 2 min + 25 min = 39 min

Päätuomarit: Markku Kruus – Ville Vuohtoniemi

Yleisömäärä: 4180

Ottelutilastot / SM-liiga