Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2008 - 2009

HIFK - TPS

1-3
LA 7.3.2009
Helsinki

Otteluraportti: HIFK - TPS 7.3.2009

TPS taisteli ottelupallon itselleen

TPS osoitti pudotuspelien avauskierroksella kovaa taisteluasennetta vieden voiton maalein 3-1. Ratkaisijaksi nousi Tuomas Suominen, jonka päätöserän kaksi maalia nostivat turkulaiset voittoon. Ottelusarja on katkolla TPS:lle huomenna Turkuhallissa.

Avauserässä hermostuneisuus paistoi molempien otteista läpi. Virheitä tuli paljon ja kiekko poltti lavassa kokeneillakin pelimiehillä.

Erässä nähtiin torstain tapaan kaksi maalia, ja myös samassa järjestyksessä. Avausmaali merkittiin kotijoukkueelle ottelun viidennellä minuutilla. TPS pelasi syvälle vastustajan päätyyn, ja HIFK pääsi kuittaamaan vastahyökkäyksestä. Alexander Salak torjui ensimmäisen vedon, muttei enää merkkausvirheestä vapaaksi jääneen Teemu Ramstedtin laukausta.

TPS:n tasoitus syntyi kotijoukkueen lahjoituksen jälkiseuraamuksena. Tommi Hannus pysäytti puolustajan huolimattoman purkukiekon, eteni pari piirua ja veti Jani Niemisen hanskan kautta kiekon sisään.

Toiseen erään tunnetaso nousi molemmilla, mutta edelleen pelissä oli odottelun makua. Lauantai-ilta, ensimmäinen pudotuspeli ja HIFK:n kotihalli on yhdistelmä, josta olisi luullut fiilistä löytyvän niin pelaajille kuin katsojille. Halli oli kuitenkin hiljainen ja vähät katsojat eivät saaneet meteliä aikaiseksi. Joukkueetkaan eivät maaleja onnistuneet erässä tekemään. TPS vei erää ja oli hienokseltaan hallitseva osapuoli. Aivan tuhannen taalan paikkoja ei sillekään suotu. Avauserän tapaan molempien joukkueiden paikat syntyivät pääsääntöisesti vastustajan virheistä.

Päätöserässä TPS jatkoi vastustajaa vahvemmin. Maalit antoivat odottaa itseään viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta lopulta turkulaisten kova yritys palkittiin. Ratkaisijan viitan otti kiistatta Tuomas Suominen, joka teki ottelun voittomaalin sekä loppunumerot tyhjiin.

Voittomaalin Suominen väänsi voimakkaasti yksilösuorituksella. Suominen piti kiekkoa ja nappasi paluukiekon itselleen. Lopulta maalinteko onnistui maalin takaa laukauksella, joka painui sisään maalivahti Niemisen suojusten kautta.

Helppoja rangaistuksia koko ottelun ajan jaellut tuomarikaksikko pisti lopussa kaksi turkulaista vielä todella kevyesti jäähypukille. TPS pelasi uhrautuvasti ja selvisi täpärästi kotijoukkueen ylivoimapyörityksestä. Viimeisellä minuutilla Suominen pääsi vielä kuittaamaan loppulukemat 1-3 tyhjään helsinkiläismaaliin.

TPS pystyi omalla pelillään jäädyttämään HIFK:n parhaat puolet. TPS pelasi järkevästi eikä lähtenyt hötkyilemään. Jokainen tiesi jälleen roolinsa ja kukaan ei yrittänyt olla joukkuetta suurempi. Kaiken kaikkiaan hieno esitys, vaikkei tasollisesti päätä huimannutkaan.

Mitään ei ole vielä kuitenkaan voitettu suuntaan tai toiseen. Kisat jatkuu sunnuntaina Turkuhallissa, ja HIFK tulee päälle varmasti toisenlaisella asenteella. Myös TPS:n on vielä mahdollista parantaa monella osa-alueella. Vauhtia, taistelua ja mielenkiintoa tulee varmasti riittämään.

HIFK - TPS 1-3 (1-1)(0-0)(0-2)

4.14 Teemu Ramstedt (Arttu Luttinen, Jussi Pesonen) 1-0

11.02 Tommi Hannus 1-1

52.19 Tuomas Suominen 1-2

59.52 Tuomas Suominen (Aki Uusikartano, Max Kolu) 1-3 tm

Torjunnat:

Jani Nieminen 6+12+6=24

Alexander Salak 16+11+12=39

Rangaistukset:

HIFK 7 x 2 min = 14 min

TPS 6 x 2 min + 10 min = 22 min

IS Tähdet:

*** Alexander Salak

** Tuomas Suominen

* Teemu Ramstedt

Yleisömäärä: 5 024

Ottelutilastot / SM-liiga