Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

Nordic Trophy 2008

TPS - HIFK

2-7
TO 14.8.2008
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HIFK 14.8.2008

HIFK löysi maalijyvän TPS:n kustannuksella

HIFK löysi kadoksissa olleen maalijyvänsä kahdeksan peräkkäisen maalittoman erän jälkeen. HIFK nuiji toisessa erässä viisi osumaa ja voitti lopulta ottelun 7-2. TPS:n perisyntinä oli luokaton pelaaminen oman maalin edustalla.

Avauserä päättyi melko viihdyttävän kaksikymmenminuuttisen jälkeen maalittomana. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli omat hetkensä avausmaalin tekemiseen.

Ensimmäisen erän perusteella oli vaikea kuvitella, millainen ilotulitus toisesta erästä tulisi. HIFK latoi peräti viisi maalia ratkaisten ottelun.

Erää oli pelattu vaivaiset 31 sekuntia Kim Hirchovitsin viimeisteltyä läheltä 0-1. Eetu Pöysti lisäsi niin ikään lähietäisyydeltä vieraiden toisen maalin, ennen kuin TPS sai kuparisen rikki. Kotijoukkueen toiveiden nostattajana oli Antti erkinjuntti, joka oivan soolon jälkeen ujutti kiekon sisään.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä vajaassa kahdessa minuutissa Arttu Luttinen ja Ilkka Heikkinen siirsivät lukemiksi jo 1-5.

TPS-hyökkääjä Tomas Sinisalolla oli ottelun jälkeen selkeä näkemys tappion syistä.

- Menetimme aivan liian paljon kiekkoja keskialueella. HIFK pelasi yksinkertaisesti kuten Kärpät viime kaudella, viittasi Sinisalo Kari Jalosen oppeihin.

- Jatkossa on vain pelattava ja treenattava puolustuksen kautta. Harvoin voittaa jos omissa soi seitsemän kertaa, Sinisalo jatkoi.

Viimeinenkin kotijoukkueen toivonkipinä sammui päätöserän alkuminuuteilla Jermu Porthenin tehdessä helsinkiläisten kuudennen maalin. Mikko Eloranta ohjasi ylivoimalla Aki Bergin siniviivakudin verkkoon ennen kuin Hirschovits sinetöi loppulukemat 2-7 hienon syöttelyn päätteeksi.

Maalivahti Alexander Salak joutui epäkiitollisen tehtävän eteen. HIFK-hyökkääjät lapioivat viisi maalia aivan lähietäisyydeltä, sillä turkulaispuolustus ei kyennyt oman maalin edustaa siivoamaan. Salak saikin ottelun jälkeen synninpäästön, mutta puolustajat eivät päässeet yhtä helpolla.

TPS matkustaa ensi tiistaina Ouluun Kärppien vieraaksi. Ensi viikolla on edessä myös kaksi ottelua Ruotsissa.

TPS – HIFK 2 – 7 (0-0)(1-5)(1-2)

20.31 Kim Hirschovits (Tom Walsh) 0-1

24.35 Eetu Pöysti (Jermu Porthen) 0-2

33.53 Antti Erkinjuntti (Tomas Sinisalo) 1-2

34.35 Arttu Luttinen (Kim Hirschovits - Hannu Pikkarainen) 1-3

35.38 Ilkka Heikkinen (Matias Loppi) 1-4

37.11 Jerry Ahtola (Siim Liivik) 1-5 

42:23 Jermu Porthen (Max Wärn, Jani Honkanen) 1-6

46:05 Mikko Eloranta (Aki-Petteri Berg, Sami Venäläinen) 2-6 yv

50:07 Kim Hirschovits (Arttu Luttinen, Hannu Pikkarainen) 2-7

Tarkemmat tilastot Nordic Trophyn sivuilta