Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

Nordic Trophy 2008

TPS - Färjestad

4-3
PE 8.8.2008
Loimaa

Otteluraportti: TPS - Färjestad 8.8.2008

Avauserä oli TPS:n osalta torstain tapaan nihkeä. Peli haki uomiaan, eivätkä omat hyökkäykset hirveästi sykähdyttäneet.

Färjestad livahti avauserän puolivälissä johtoon Marko Kiprusoffin jäähyn aikana. Ylivoimamaalin ajassa 10.02 viimeisteli neloskentän Anders Bastiansen.

Toisessa erässä Färjestadille tuomittiin neljä kaksiminuuttista, joista TPS kahdesti rankaisi. Eero Somervuori ehti istua penkillä ainoastaan yhdeksän sekuntia, ennen kuin Aki Berg sivalsi TPS:n tasoituksen upealla siniviivalaukauksella.

Erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia turkulaisten siirtyessä johtoon. Tällä kertaa ylivoimalla osui Aki Uusikartano, joka pääsi hienon syöttelyn jälkeen lyömään kiekon sisään. Syöttäjinä toimivat Markus Nordlund ja Casper Santanen. Nordlundille syöttö oli jo turnauksen kolmas ja Santaselle piste oli puolestaan ensimmäinen TPS-paidassa.

TPS:lle tuomittiin erässä kolme rangaistusta, mutta vastustaja ei kyennyt niistä rankaisemaan.

Jos TPS piti hurjaa vauhtia toisen erän alussa, oli kolmannessa puolestaan Färjestadin vuoro. Färjestadin Mikael Johansson tasoitti ylivoimalla kun erää oli pelattu vasta 29 sekuntia.

Pelikello pysähtyi aikaan 42.32 vieraiden mentyä ottelussa toistamiseen johtoon. Maalin TPS-pelaajan kautta viimeisteli Martin Johansson.

Tuomas Suominen käytti hyväkseen maalivahdin ja puolustajan virheet, ja toi turkulaiset tasoihin vielä ennen erän puoltaväliä. Loppuerässä ja jatkoajalla ei maaleja muutamasta hyvästä turkulaispaikasta huolimatta nähty, joten ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskisaan. Siinä molemmat TPS-laukojat Sami Venäläinen ja Marko Kiprusoff onnistuivat ja yksi lisäpiste merkittiin TPS:n sarakkeeseen. Maalintekijöiden lisäksi sankarina oli kaksi upeaa torjuntaa tehnyt Juha Kuokkanen.

TPS on kahdesta pelistä kerännyt täydet neljä sarjapistettä. Kahdella voitolla on hyvä jatkaa kohti sunnuntaita, jolloin TPS kohtaa Paimiossa Djurgårdenin. Peli Paimiossa alkaa jo kello 16.00.

TPS – FÄRJESTAD 4 - 3 rl (0-1)(2-0)(1-2)

10.02 Anders Bastiansen 0-1 yv

21.30 Aki Berg (Sami Venäläinen – Ilari Filppula) 1-1 yv

23.57 Aki Uusikartano (Markus Nordlund – Casper Santanen) 2-1 yv

40.29 Mikael Johansson (Arto Laatikainen - Rickard Wallin) 2-2 yv

42.32 Martin Johansson (Jonas Holös – Anders Bastiansen) 2-3

46.44 Tuomas Suominen 3-3

65.00 Marko Kiprusoff 4-3 rl

Tähdet:

*** Sami Venäläinen

** Mikael Johansson

* Tommi Hannus

Katso tarkat tilastot