Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Nordic Trophy 2008

Kärpät - TPS

4-1
TI 19.8.2008
Oulu

Otteluraportti: Kärpät - TPS 19.8.2008

Kärpät ei antanut TPS:lle pisteitä

TPS joutui taipumaan Nordic Trophy-ottelussa Oulussa Kärpille maalein 4-1. Tappio oli turkulaisille kolmas peräkkäinen. Edellisten pelien lailla perisyntinä oli viimeistely.

TPS ei ole vielä turnauksessa kyennyt tekemään ottelun avausmaalia. Taika ei murtunut Oulussakaan, sillä puolustaja Ilkka Mikkola vei kotijoukkueen johtoon ajassa 6.07.

Ennen erän puoltaväliä Oskari Korpikari pääsi vielä lisäämään Kärppien johdon kahteen maaliin kahden miehen ylivoimalla.

Toinen erä oli TPS:ltä hyvä, ja ansaittu kavennus näki päivänvalon erän loppupuoliskolla. Tommi Hannus pääsi viimeistelemään osuman Aki Uusikartanon ja Niko Kluuskerin esityöstä.

TPS:n kiri koki kuitenkin vastoinkäymisen seitsemän sekuntia ennen erän loppua. Juho Keränen pääsi kuittaamaan eron jälleen kahdeksi maaliksi harmittavaan saumaan.

Päävalmentaja Hannu Virta piti TPS:n toista erää heidän parhaanaan koko turnauksessa.

- Pystyimme pelaamaan hyvin ja meidän olisi pitänyt siinä mennä menojaan, Virta kertasi erää pelin jälkeen.

Päätöserässä otteet jatkuivat tasaisina, mutta lievästä hallinnasta huolimatta TPS ei lisämaaleja saanut. Sen sijaan Kärppien Veikko Karppinen onnistui kuittaamaan loppulukemiksi 4-1.

Nuoret olleet luottamuksen arvoisia

Hannu Virta näki pelissä tappiosta huolimatta paljon positiivisia elementtejä. Varsinkin nuoret tulokkaat ovat osoittaneet halunsa pelata liigatasolla. Vastaavasti joukossa on yllättäjien lisäksi myös pettymyksiä.

- Niko Kluuskeri oli meidän ylivoimaisesti paras pelaaja. Samoin Jarkko Hattunen ja Veli-Matti Vittasmäki pelasivat hyvin. Nuoret ovat pystyneet vastaamaan huutoon. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, kun liiga alkaa, Virta mainitsi.

Kotimatka Oulusta Turkuun alkoi pelin jälkeen yöjunalla. Aamulla joukkue on Turussa, ja kevyen valmistautumisen jälkeen matka jatkuu jälleen iltalaivalla Ruotsiin.

- Nämä eivät ole ideaaleja otteluun valmistautumisia, mutta nyt nähdään kuka pystyy väsyneenä ja paineen alaisena kunnon esityksiin. Nämä ovat hyviä testejä, ”Hantta” muistuttaa.

KÄRPÄT – TPS 4 – 1 (2-0)(1-1)(1-0)

06:07 Ilkka Mikkola (Jonas Andersson - Atte Ohtamaa) 1-0

09:58 Oskari Korpikari (Jonas Andersson - Veikko Karppinen) 2-0 yv

36.13 Tommi Hannus (Aki Uusikartano – Niko Kluuskeri) 2-1

39:53 Juho Keränen (Timo Kuuluvainen - Mikko Alikoski) 3-1

49:53 Veikko Karppinen (Juhamatti Aaltonen - Jonas Andersson) 2-0

Ottelutilastot Nordic Trophyn sivuilla